«Η Ευρώπη κινητοποιείται»!


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό;Το έχουμε ακούσει για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, την καταπολέμηση του δουλεμπορίου, του trafficking, του παράνομου εμπορίου οργάνων, κ.α. ακόμη και για την καταπολέμηση της ανεργίας, που στην ΕΕ πλησιάζει τα τριάντα εκατομμύρια ενώ συγχρόνως ακούγονται φωνές που μιλούν για την έλλειψη εργατικών χεριών, που σε μερικά χρόνια θα ξεπεράσουν τα τριάντα εκατομμύρια και γι αυτό θα χρειαστούμε (φτηνά) εργατικά χέρια από την Αφρική και την Ασία, κάνοντας τους ακροδεξιούς να τρίβουν τα χέρια τους.
Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική
πολιτική θυμίζει τις πολλές αντιφατικές πολιτικές της ΕΕ που αλληλοαναιρούνται, με αποκορύφωμα εκείνη της μιας διεύθυνσης (αγροτικής ανάπτυξης) που επιδοτεί τα...... αιγοπρόβατα στα νησιά μας σε σημείο, που σε μερικά ερημοποιημένα νησιά να έχουμε ένα αιγοπρόβατο ανά δέκα τ.μ. και από την άλλη, η διεύθυνση( περιβάλλοντος) να επιδοτεί τις δενδροφυτεύσεις για να έχουν τα αιγοπρόβατά μας νόστιμο κρέας τρώγοντας βλασταράκια μικρών δενδρυλλίων.

Αυτή η ΕΕ που συμμετείχε και συμμετέχει στη δημιουργία συνθηκών μαζικής μετανάστευσης από χώρες της Αφρικής και της Ασίας με την φτωχοποίηση, την επιδείνωση των «Ορων Εμπορίου-terms of trade» των χωρών αυτών και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, είναι η ίδια που θα ρίξει δις σε προγράμματα βοήθειας που αντί να επιλύσουν το πρόβλημα θα το επιδεινώσουν, με μόνους κερδισμένους εκείνους που θα πάρουν τα λεφτά, διατηρώντας το πρόβλημα στο όνομα της αειφόρου κερδοφορίας. Είναι αποδεδειγμένο ότι το 60% ακόμη και το 80% των χρημάτων για προγράμματα κατά της φτώχειας, ακόμη και των οργανώσεων του ΟΗΕ, πηγαίνουν σε διοικητικές δαπάνες-αμοιβές στελεχών, που πηγαίνουν στην Αφρική και διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες βάζοντας ακόμη και τα χρήματα για «μασάζ» και παιδική πορνεία στις προσφερόμενες υπηρεσίες..
«Η Ευρώπη κινητοποιείται, οι ευρωπαίοι πολιτικοί αίρουν την ενοχή τους, οι ευρωπαίοι πολίτες αίρουν τον ύπνο τους και οι μη κυβερνητικές «ανθρωπιστικές» οργανώσεις, στελέχη και οι υπάλληλοι της ΕΕ που θα ασχοληθούν με το θέμα τρίβουν τα χέρια τους !
Keywords
Τυχαία Θέματα