«Πονοκέφαλος» της Μέγκαν Μαρκλ με την Εφορία λίγο πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι

Η οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ (IRS) δεν κάνει τα στραβά μάτια ακόμη κι αν είσαι δούκισσα. Και όπως φαίνεται, η Μέγκαν Μαρκλ θα έχει πολλά να πληρώσει στην εφορία αμέσως μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν Μαρκλ μέχρι τώρα πλήρωνε φόρους ως υπήκοος των ΗΠΑ...
που εργαζόταν στο εξωτερικό, δεδομένου ότι δούλευε
στο Τορόντο για τα γυρίσματα της σειράς «Suits».

Αλλά τα θέματά της με την εφορία θα γίνουν ακόμη πιο πολύπλοκα μόλις παντρευτεί τον Χάρι.

Ποια είναι τα πράγματα, όμως, που θα πρέπει να δηλώσει στην οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ ως κάτοικος της Βρετανίας με σύζυγο που δεν είναι υπήκοος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Walls Street Journal;

Οποιαδήποτε τιάρα ή διαμαντένιο βραχιόλι της δώσει η βασίλισσα Ελίζαμπεθ – ή απλά της το δανείσει.
Την αξία του δικούς της μισού από το δωρεάν ενοίκιο του σπιτιού που μένει με τον πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι του Κένσινγκτον.
Κάθε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό του πρίγκιπα Χάρι με περισσότερα από 10.000 δολάρια.
Τις διακοπές σε οποιοδήποτε από τα κάστρα της βασίλισσας.
Κι ενώ δεν θα πρέπει κατ’ ανάγκη να καταβάλει περισσότερους φόρους εξαιτίας όλων αυτών των πραγμάτων, αν δεν τα δηλώσει, οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Κι επειδή το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της βασιλικής οικογένειας είναι σε καταπίστευμα, η Μέγκαν Μαρκλ μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει φόρο και για την αξία των παροχών που λαμβάνει από αυτά μέχρι ποσοστού 37%.

«Οι πράκτορες της IRS γνωρίζουν πολύ καλά αυτούς τους νόμους» δήλωσε η Νταϊάν Μεχάνι, δικηγόρος φορολογικών, στη Wall Street Journal.

Κάποιοι μάλιστα σκέφτονται, πως ο έλεγχος που θα πρέπει να περάσει η Μέγκαν Μαρκλ από την οικονομική αστυνομία, ίσως να την κάνουν να το ξανασκεφτεί και να εγκαταλείψει την αμερικανική ιθαγένεια.

Το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε πως η Μαρκλ θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να γίνει Βρετανή πολίτης μετά το γάμο της, αλλά δε θα λάβει επίσημα αυτή την ιδιότητα για τουλάχιστον 3 χρόνια. Ενώ θα μπορούσε να επιλέξει να διατηρήσει την αμερικανική υπηκοότητά της και να γίνει πολίτης της Βρετανίας – κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά της θα μπορούσαν να έχουν βρετανικά και αμερικανικά διαβατήρια – θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να παραιτηθεί από την αμερικανική ιθαγένεια για να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη φορολογική κατάσταση.

Αν επιλέξει να το κάνει αυτό, θα πρέπει να πληρώσει έναν φόρο εξόδου ενώ η ανάκτηση της αμερικανικής ιθαγένειας – σε περίπτωση που το μετανιώσει τελικά – είναι πολύ δύσκολη για άτομα που την απαρνούνται.

«Αν το κάνει αυτό, θα είναι για πάντα» δήλωσε ο Πίτερ Σπίρο, καθηγητής του Πανεπιστημίου Templr στην Washington Post. «Όσοι παραιτούνται, αντιμετωπίζονται σαν να μην είχαν ποτέ την υπηκοότητα. Για να την πάρει πίσω, θα πρέπει να περάσει από την συνηθισμένη διαδικασία πολιτογράφησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα