Πού βρίσκονται και ποιες είναι οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα;

Φέτος επισκεφθείτε μια ιαματική πηγή της Ελλάδος για να βελτιώσετε την υγεία σας. Άλλωστε η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια μικρά θαύματα της φύσης και αξίζει να επισκεφθείτε έστω ένα από αυτά τα μέρη.
Οι περισσότερες πηγές της Ελλάδας είναι χλωριονατριούχες. Υπάρχουν θερμές πηγές όπως στα Αγιάσματα Κεράμου Χίου, Αγίου Ιωάννη Λισβορίου Λέσβου, Θερμές Κουρτζή Λέσβου, Θερμές Πολυχνίτου Λέσβου (οι θερμότερες πηγές στην Ελλάδα)..., Θερμές Κύθνου (2 πηγές) ή υπόθερμες όπως στην πηγή Αγίας Μελανής Λέσβου, στις Θερμές Αιγίνης ή
Σουβάλας, στην Αλυκή Μήλου, στην Βουλιαγμένη Αττικής, στα Γαβαθά Λέσβου, στα Λουτρά Ελένης στις Κεχριές Κορίνθου, στην Καλλιθέα της Ρόδου, στην Κάτω Μούσκα Μεθάνων, στη Λέντα Κρήτης και αλλού.
Ακόμη υπάρχουν οι αλκαλικές όπως η πηγή Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής, (υπόθερμη) και Ελευθερών Πραβίου, που είναι θερμές.
Υπάρχουν ακόμη οι αλιπηγές σε πολλά νησιά όπως η πηγή Παναγίας Κρυφής Λέσβου, Αιδηψού: 10 πηγές από τις οποίες 4 ραδιενεργές, Ικαρίας: 16 πηγές παδιενεργές και Κακκάβου Κύθνου, η οποία είναι και σιδηρούχα και είναι ιδανικές για αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, εφιδρωματικές καταστάσεις, κυκλοφορικές διαταραχές, νευρώσεις, παραλύσεις, ρευματισμοί, στην εισπνοθεραπεία ενδείκνυνται στις χρόνιες αναπνευστικές καταρροές. Ακόμη οι ιωδιούχες και βρωμιούχες πηγές, όπως αυτή των Αγίων Αναργύρων Κύθνου, Κακκάβου Κύθνου, Μεθάνων, οι πλουσιότερες σε ιώδιοκαι βρώμιο πηγές στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα υπάρχουν οι θειούχες πηγές στα Καβάσιλα Κονίτσης, των Κρεμαστών βάλτου, Κρεμαστών Χούνης, στη Λυζαριά Κονίτσης, Ηραίας Γορτυνίας, και οι αλκαλικές Θειοπηγές στη Νέα Απολλωνία, μια θερμή και μια υπόθερμη, μια υπόθερμη Πλατυστόμου, πέντε πηγές Σμοκόβου, οι 4 θερμές και μια υπόθερμος,ή στην Παλαιοβράχα Φθιώτιδας, ιδανικές για αρθρίτιδα, δερματοπάθειες (ακμή, έκζεμα, εξανθήματα, κνιδώσεις, ψωρίαση), νευρώσεις, παρέσεις, κινητικές αταξίες, χρόνιους ρευματισμούς.
Τι πρέπει να γνωρίζετε:
- Πριν ξεκινήσετε λουτροθεραπεία, απαραίτητο είναι να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.- Ένας κύκλος λουτροθεραπείας είναι ουσιαστικά 20λεπτα μπάνια, 10 - 15 φορές. - Μην ανησυχήσετε αν μετά τα πρώτα μπάνια οι πόνοι είναι εντονότεροι. Θα υποχωρήσουν αργότερα. Μετά το τέταρτο μπάνιο, είναι σωστό, να κάνετε μια μέρα παύση, προκειμένου να αποφύγετε τη θερμαντική κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα