Aπάτη: Παραποίησαν την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Γερμανία!

Παραποίηση και φαλκίδευση της πραγματικής ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή μεταδόθηκε ολόκληρη από την κρατική τηλεόραση, επιχειρήθηκε με το γραπτό κείμενο της ομιλίας του (μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ, http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660423), όπου αλλοιώθηκε ολόκληρη η φράση που δημιούργησε σάλο: Παραποιήθηκε η φράση που μίλησε για την.....
«τιμωρία των Ελλήνων», αφαιρέθηκε η λέξη «τιμωρία» και αντικαταστάθηκε
από την λέξη «υποδαυλίσουμε» -η οποία είναι εντελώς άσχετη με την πρόταση και μάλιστα οδηγεί και στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που ήθελε να δώσει ο πλαστογράφος της ομιλίας- και συνολικά ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ η επίμαχη έκφραση!
Το θέμα δημιουργήθηκε όταν το defencenet.gr πήρε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού, σε σχεδόν ζωντανό χρόνο και άσκησε την δέουσα κριτική στην φράση του «αν υπάρχει συνεχώς διάθεση... τιμωρίας σε βάρος των Ελλήνων, θα πάψει η κρίση να αποτελεί ευκαιρία»!

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την αρχική προσέγγισή μας. Αυτό που ακολούθησε όταν μοιράστηκε η ομιλία του πρωθυπουργου, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα ιστορικά της χώρας: Πλαστογραφήθηκε ολόκληρο το συγκεκριμένο απόσπασμα, καθώς αυτοί που είχαν την ευθύνη της ομιλίας, προφανώς θορυβήθηκαν από την έκταση που έδωσε το defencenet.gr (ένας πρωθυπουργός μιλούσε για… «τιμωρία του λαού του»!) και αλλοίωσαν το κείμενο στην απομαγνητοφώνηση!

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε κατ’ εντολήν του Γ. Παπανδρέου, απλά κάποιος στο γραφείο του μπορεί να αισθάνθηκε «βασιλικότερος του βασιλέως» και να αλλοίωσε το κείμενο.

Είδαμε λοιπόν την ακριβή φράση, όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση (προκαλούμε με προβολή του συγκεκριμένου βίντεο) και ιδού πώς… μετεξελίχθηκε σε λίγες ώρες το απομαγνητοφωνημένο κείμενο με την ψευδή φράση που ουδέποτε ελέχθη. Υπογραμμισμένη είναι η ακριβής φράση που έχει αλλοιωθεί:

«Γιατί ξαφνικά, ένας άνθρωπος, από τον οποίο έχει ζητηθεί να δώσει τα πάντα και είναι φορολογούμενος, και εξακολουθεί να δίνει, ή είναι συνταξιούχος και εξακολουθεί να δίνει, έχει προβλήματα. Οι Έλληνες δεν έχουν να δώσουν πια πολλά, εκτός από ένα πνεύμα αλλαγής, προσπάθειας και προσαρμογής. Και αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει αυτό το πνεύμα να το υποδαυλίσουμε - αν μπορώ να το πω έτσι».

Η αληθινή έκφραση, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση ήταν: «Και αυτή την στιγμή δεν πρέπει αυτό το πνεύμα να το τιμωρήσουμε γιατί η κρίση θα πάψει να είναι ευκαιρία»!

Και πως θα μπορούσε η λέξη «τιμωρία» να αντικατασταθεί από την λέξη «υποδαυλίσουμε»; Ακόμα και ο Γ.Παπανδρέου που κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, εντός και εκτός κυβέρνησης, ότι δεν μιλάει καλά ελληνικά δεν θα μπορούσε να διατυπώσει την έκφραση «Δεν πρέπει να υποδαυλίσουμε το πνεύμα αλλαγής και προσαρμογής»!

«Υποδαυλίζω» νομίζουμε ότι οι πάντες αντιλαμβάνονται τι σημαίνει. Ακόμα και εν τη ευρεία, (πολύ ευρεία..) έννοια της -ας
Keywords
Τυχαία Θέματα