«Χρυσό» το οικογενειακό καλάθι

Τα πρώτα... μπάνια στη «θάλασσα» των αυξήσεων θα κάνουν από την 1η Ιουλίου τα νοικοκυριά και μάλιστα πρόκειται να κολυμπήσουν στα βαθιά.

Τα έκτακτα μέτρα για φέτος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μετάταξη δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή, αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
με το....
κίνησης, αλλά και μείωση του αφορολόγητου. Η συνολική ετήσια επιβάρυνση υπολογίζεται στα 1860 ευρώ.

Ενδεικτικά: Ένα καλάθι 31 βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, κοστίζει σε μια τετραμελή οικογένεια μέχρι σήμερα 4.163 ευρώ το χρόνο. Με την αύξηση του ΦΠΑ θα καταβάλει για το ίδιο καλάθι επιπλέον 263 ευρώ(€4426), ενώ κατά 27 ευρώ θα είναι αυξημένος ο λογαριασμός της ΔΕΗ (από 308/χρονο χωρίς τα δημοτικά τέλη, θα πληρώνει 335 ευρώ).

Επιπρόσθετο κόστος 40 ευρώ θα έχουν τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο 1600 κ.εκ. της οικογένειας, που από τα 240 ευρώ με αύξηση 20% θα πάνε στα 288 ευρώ. Στα 720 ευρώ υπολογίζεται το χαράτσι που θα επωμιστούν από την εξομοίωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.

Μαχαίρι με διπλή λεπίδα θα μπει στο εισόδημα με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα. αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ποσού. Έτσι, αν το όριο συμπιεστεί στα 8000 ευρώ, σε συνδυασμό με τη νέα κλίμακα ο φόρος στο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ θα είναι μεγαλύτερος κατά 800 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, θα έρθουν αντιμέτωποι με έκτακτες εισφορές, αλλά και αύξηση φορολογίας σε ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη.

Τέλος, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλλουν φόρο ακίνητης περιουσίας, ανάλογα με τη συνολική αξία της και με χαμηλότερο αφορολόγητο όριο.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα