Φοροτσουνάμι από 1ης Ιουλίου

Θυσία στο βωμό των εσόδων θα γίνουν από 1ης Ιουλίου τα εισοδήματα μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών και άλλων που δεν θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο πιθανότατα θα μειωθεί σε 8000 ευρώ.

Ανάλογα με τον φορολογικό συντελεστή, δηλαδή 10% ή 18%, και...
το κλιμάκιο που θα επιβληθεί, το «μαχαίρι» στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι από €100 έως €720 το χρόνο.

Ουσιαστικά, ένας μισθωτός από τον Ιούλιο και μετά θα έχει απώλεια 24 ευρώ στις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του. Σε ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου
και στα εισοδήματα του 2011, τότε θα πληρώσει αναδρομικά 144 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Και ενώ μέσα στην χρονιά θα κληθεί να σηκώσει μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, όπως τα αυξημένα κατά 20% τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τον εξομοιωμένο φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.

Όσοι είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο φυσικού αερίου δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την καταιγίδα των μέτρων, καθώς θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Στο πεδίο των έκτακτων εισφορών, πρόσθετο φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 350.000 ευρώ, οι κάτοχοι αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 3000 λίτρων, σκαφών άνω των δέκα μέτρων, αλλά και όσοι έχουν πισίνες. Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, δεν είναι το μοναδικό χαράτσι, καθώς η μείωση του αφορολόγητου ποσού θα οδηγήσει στα γκισέ της εφορίας περισσότερους ιδιοκτήτες που θα καταβάλλουν επιπλέον φόρο από 100 έως και 300 ευρώ, επιβάρυνση στην οποία δεν υπολογίζεται η αύξηση των αντικειμενικών αξίων, η οποία θα επιφέρει άνοδο στον ΦΑΠ που θα ισχύσει από το νέο έτος.

Το πακέτο των νέων μέτρων θα αλλάξει και αυτό των φθηνών τσιγάρων, καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να κλείσει η ψαλίδα με τα ακριβά, αυξάνοντας την τιμή τους κατά 1 ευρώ.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα