Σε ανηφορικό δρόμο η κυβέρνηση

Τον δικό του Γολγοθά καλείται να περάσει το οικονομικό επιτελείο αυτή την εβδομάδα. Ήδη από σήμερα θα πρέπει να πείσει το υπουργικό συμβούλιο για την αναγκαιότητα των νέων μέτρων και να κατευνάσει τους υπουργούς που ετοιμάζονται για αντάρτικο εν όψει της επιβολής «τεχνικής βοήθειας» από την Τρόικα στην....
δουλειά τους.

Οι δηλώσεις την Κυριακή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη ότι δεν θα δεχθεί «μπάστακα», δηλαδή επιτηρητή της Τρόικας που θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει
στο υπουργείο του, είναι ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στο υπουργικό συμβούλιο.

Στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση, οπότε και το οικονομικό επιτελείο θα ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τα μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ τα οποία θα λάβει φέτος, προκειμένου να διορθώσει τις αστοχίες στον προϋπολογισμό, το κλίμα αναμένεται βαρύ. Άλλωστε στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το σύνολο του προγράμματος, το οποίο και επεκτείνεται μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα θέσει τους υπουργούς του προ των ευθυνών τους, βάζοντας το δίλημμα πως καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε χρεοκοπία. Ταυτόχρονα, τα σενάρια ανασχηματισμού με αξιοποίηση τεχνοκρατών, αλλά και εκείνο του δημοψηφίσματος για τη λαϊκή νομιμοποίηση των επώδυνων αποφάσεων, παραμένουν ανοιχτά.

Όλα αυτά τη στιγμή που μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ετοιμάζεται ανασχηματισμός, αλλά κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως «μέχρι εκεί ο δρόμος είναι μακρύς και θα δούμε αν θα τον ολοκληρώσουμε».

Και αν η συνάντηση στο υπουργικό συμβούλιο ξεπεραστεί χωρίς ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις, οι συνεδριάσεις την Τρίτη του Πολιτικού Συμβουλίου και του διευρυμένου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, παρουσία αρκετών υπουργών «παραγωγικών» υπουργείων, αναμένεται να πυροδοτήσουν αντιδράσεις από βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.

Με τις πλατείες να έχουν γεμίσει κόσμο που διαμαρτύρεται, οι βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν το λογαριασμό ως προς το «τις πταίει» και φτάσαμε ένα χρόνο μετά το μνημόνιο σε νέα αδιέξοδα. Επιπροσθέτως, κριτική αναμένεται να ασκηθεί και για το γεγονός πως η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα ανέστειλε τη συγκεκριμένη διαδικασία, με το επιχείρημα πως «δεν είναι τώρα καιρός γι' αυτά».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο οι 16 που κατέθεσαν επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα, ζητούν αναλυτικό πλάνο για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και να αποσαφηνίσουν οι προθέσεις αναφορικά με «καυτά» θέματα, όπως το εάν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, πόσο θα κοστίσει στους φορολογούμενους το νέο πακέτο μέτρων και ποίες είναι οι τελικές αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα