Σκοπευτές της Ελευθερίας (Μέρος Α)

Το εν λόγω διήγημα έχει ως βάσει έμπνευσης το βιβλίο του Νίκου Χιδίρογλου , Όχι στην Παλιά Πόλη, από τις εκδόσεις Ερώδιος. Πρόσωπα όπως ο μπροστάρης , πολιτικές δομές όπως η αντιστασιακή οργάνωση των οπαδών του ελληνικού εθνικού κράτους Μάχη και η Νέα Πορεία το κυβερνητικό κόμμα των δυνάμεων του προοδευτικού ολοκληρωτισμού αναφέρονται στο παρόν διήγημα. Σύμφωνα με των....
νομούς περί πνευματικής ιδιοκτησίας έπρεπε να ζητήσω την έγκριση του
συγγραφέα του «Όχι στην Παλιά Πόλη» καθώς χρησιμοποιώ πρόσωπα και δομές που εμφανίζονται στο μυθιστόρημα του. Δεν το έχω πράξει την στιγμή που δημοσιεύεται το έργο.

Δηλώνω ότι δεν έχω την πρόθεση να θίξω τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα του «Όχι στην Παλιά Πόλη» και ότι η ποιότητα του διηγήματος δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ως τεκμήριο για την αγορά η μη του βιβλίου «Όχι στην Παλιά Πόλη» το οποίο, φυσικά , συστήνω ανεπιφύλακτα. Πρόθεση μου είναι η δημοσίευση δωρεάν στο διαδίκτυο ενός διηγήματος που φιλοδόξει να παρουσιάσει από μια άλλη την οπτική γωνία αυτήν του Πέτρου Παλαιολόγου , την εποχής της παντοδυναμίας του καθεστώτος της Νέας Πορείας. Σε κάθε περίπτωση είμαι πρόθυμος να διαγράψω το εν λόγω διήγημα ύστερα από απαίτηση του συγγραφέα του μυθιστορήματος «Όχι στην Παλιά Πόλη»

Είναι ήσυχα τώρα. Είναι όμορφα τώρα!!!Γαληνεύεις σα βλέπεις αυτή τη θέα των Στενών να περιγράφει την νεόδμητη εκκλησιά των Δώδεκα Αποστόλων. Όχι για πολύ όμως. Τα βράδια δεν μπορώ να ηρεμήσω. Πρόσωπα και εικόνες έρχονται στο μυαλό μου. Εικόνες φρίκης. Αυτό όμως είναι το αποτελέσματα του πολέμου κάποιοι πεθαίνουν και κάποιοι άλλοι ζουν με τους εφιάλτες. Εκεί μας οδήγησαν Εκείνοι. Εκεί μας οδήγησε το πάθος και η δίψα τους για εξουσία. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να διανοηθώ πως σωθήκαμε από αυτό το σκοτάδι που ήταν έτοιμο να μας καταπνίξει. Κάποτε οι άνδρες μου με ρώτησαν αν πιστεύω πως ο θεός είναι με το μέρος. Δεν τους απάντησα. Απαγόρευσα αυτού του είδους τις συζητήσεις. Δεν ήθελα οι άνδρες μου να χάσουν το ηθικό τους. Δεν ήθελα να εφησυχάσουν!! Δεν ήθελα να χάσουμε την ευκαιρία!!

Αν πίστευα ότι ο θεός ήταν μαζί μας; Όχι, δεν ήταν. Ο θεός μας δοκίμαζε γιατί τον είχαμε αγνοήσει. Η Παναγία όμως ήταν!!! Αυτή άκουγε όλες τις προσευχές μου και μεσίτευε εκεί ψηλά. Νύχτες ολόκληρες προσευχόμουν να μην κάνω λάθος την επόμενη μέρα, να μην κινδυνεύσουν εξαιτίας μου όλα αυτά τα νέα παιδιά που θυσίασαν τα πάντα για να έρθουν κοντά μας. Δεν θα ξεχάσω την αυτοθυσία τους εκείνο το βράδυ. Το βράδυ της 25 Μαρτίου του 2016!!! Τότε που ο μπροστάρης με έχρισε επικεφαλή της ομάδας σκοπευτών της «Μάχης». Τότε που μου κόλλησαν το παρατσούκλι Τέλος Άγρας.

Το όνομα μου είναι Πέτρος Παλαιολόγος και αυτή είναι η ιστορία μου. Η ιστορία μας. Η Ιστορία των «Σκοπευτών της Ελευθερίας».



Πριν την «Μάχη».

Η κατάσταση στην χώρα ήταν χαώδης μετά την χρεωκοπία της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε φύγει με το ελικόπτερο όπως είχε προοικονομήσει ένας ξένος δημο
Keywords
Τυχαία Θέματα