Σπατάλες από δημοτικές αρχές, ενώ μας βοηθούν Ιταλοί δήμαρχοι!

Επίσημη καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Δωδώνης Γιάννη Μπάρκα για χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου εκτός ορίων του δήμου και εκτός υπηρεσίας!

Της Παρασκευής Παππά
Ενώ Ιταλοί δήμαρχοι μας στέλνουν οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση, οι δικές μας δημοτικές αρχές φαίνεται πως δεν πολυπροσέχουν τις σπατάλες και ας είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση. Πολλές φωνές ακούγονται εναντίον δημοτικών συμβουλίων σ' όλη τη χώρα, που εγκρίνουν περιττές δαπάνες. Για να γίνουμε πιο.........
συγκεκριμένοι, θα αναφερθούμε σε μια επίσημη καταγγελία.
Πληροφορηθήκαμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δωδώνης Γιάννης Μπάρκας (επικεφαλής της μείζονος
αντιπολίτευσης) έθεσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων εκτός των ορίων και εκτός υπηρεσίας. Ειδικότερα, όπως τόνισε, αξιωματούχος του δήμου Δωδώνης, εθεάθη ημέρα Κυριακή με αυτοκίνητο του δήμου κοντά από το στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Μάλιστα ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι έχει και φωτογραφία στη διάθεσή του. Μετά, όμως, από την παρέμβασή του αυτή δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια. Ενδεχομένως, όπως παρατηρούν κάποιοι, να ικανοποιήθηκε από την απάντηση που του δόθηκε, ότι "τα χρήματα, που διαθέτει το κράτος για βενζίνη είναι λίγα, και δεν επαρκούν για τις μετακινήσεις. Τα 116 λίτρα βενζίνης για 10 ημέρες, που τους χορηγεί το κράτος είναι λίγα, ισχυρίζονται. Έτσι αναγκάζονται οι αυτοδιοικητικοί να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους". Αυτό, όμως, παρατηρούν κάποιοι, είναι άλλο ζήτημα. Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας είναι, γιατί χρησιμοποιούνται (σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς του κ. Μπάρκα) υπηεσιακά αυτοκίνητα ως ιδιωτικά.

www.katoci.com
Keywords
Τυχαία Θέματα