Σύσσωμη η Pimco "ζητά" τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Εκτιμούν ότι κερδίζουμε μόνο χρόνο....

Δεν έχουν περάσει μόλις λίγα 24ωρα από τις χθεσινές δηλώσεις του Bill Gross, ενός εκ των ισχυρών αντρών της Pimco και ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου fund ομολόγων παγκοσμίως, El Erian, προβλέπει τη χρεοκοπία της Ελλάδας
και...
άλλων ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου "να επιλύσουν τα προβλήματά τους."
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του El Erian σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι μέσω video-conference, η λύση τα διαφορετικά προβλήματα των οικονομιών της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα της Ελλάδας, θα βρεθεί μέσω χρεοκοπίας.
Ο ίδιος σημείωσε πως η ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι απίθανο αλλά δυνατό να προκαλέσει άλλη μια παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.
Στο μεταξύ o επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, Andrew Balls, εκφράζει την πεποίθηση του ότι "η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη" και ακόμα και αν δοθεί ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, απλά θα μετατεθεί το πρόβλημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Balls σημειώνει πως ο Παπανδρέου ουσιαστικά κερδίζει χρόνο με την ψήφο εμπιστοσύνης και ίσως αποτρέψει την μετάδοση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα του σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Bill Gross, ο εκ των ισχυρών αντρών της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, χαρακτήρισε μη ελκυστικό, ακόμη και υπό τις τρέχουσες αποδόσεις το ελληνικό χρέος.
O Gross προειδοποίησε για άμεση χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η πτώχευση θα έρθει νωρίτερα παρά αργότερα..." για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα ελληνικά ομόλογα δεν αποτελούν ελκυστική επενδυτική επιλογή, ακόμη και με αποδόσεις της τάξης του 30%.

www.bankingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα