Τι πρέπει να απαιτήσουμε ως πολίτες και ως χώρα

Μπορούν να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η Ελλάδα;
Είναι το ΔΝΤ και το Μνημόνιο η μόνη λύση, ή υπάρχουν και εναλλακτικές;
Είναι το πρόβλημα μόνο οικονομικό, ή μήπως και πολιτικοκοινωνικό;
Υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί το ζεστό χρήμα που λείπει από την Ελληνική αγορά και από το Ελληνικό δημόσιο, δίχως να χρειάζονται όλες οι ληστρικές επιδρομές στα.....
εισοδήματα των γνωστών κοινωνικών
ομάδων που σηκώνουν τα βάρη και ακόμα περισσότερο σε περιόδους κρίσης. Δε θα αναφερθώ σε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βρούμε όλα τα χρήματα που χρειάζονται, αλλά προτείνω ορισμένες ενέργειες για την άμεση εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας και την σταδιακή οικονομική επανόρθωση του δημοσίου τομέα και της οικονομίας γενικότερα, επισημαίνοντας παράλληλα τα συγγενή προβλήματα της κοινωνίας και της πολιτικής που προκαλούν τετελεσμένα γεγονότα.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1)Η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα φοροδιαφυγής. Υπολογίζεται πως το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα έχει μέγεθος της τάξης του 30% και τα έσοδα των φόρων είναι κατά 26% λιγότερα(Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος, Οικονομικό Δελτίο, Τεύχος 35, Ιούνιος 2011)

2)Η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30% σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ(ΕΥΠΕΑ).

3)Η Γερμανία χρωστάει στη χώρα μας ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ από το κατοχικό δάνειο που έλαβε το 1942 σύμφωνα με υπογεγραμμένη επιστολή που απέστειλαν 28 βουλευτές τη 2η Φεβρουαρίου 2012 ( http://www.kouroumplis.gr/mme/article/435 )

4)Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα ορυκτού και φυσικού πλούτου που μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών της

5)Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και δε λειτουργεί σωστά το δημόσιο

6)Η Ελλάδα διαθέτει πολίτες με εξειδικευμένες γνώσεις σε επιστήμες και τεχνολογία που μπορεί να αξιοποιήσει για να βγει από την κρίση, καθώς έχει αποδειχθεί στην οικονομική θεωρία πολλές φορές πως εφόσον υπάρχει είναι σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης από το μισθολογικό τους κόστος

7)Εφόσον η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, πρέπει το σύνολο των κρατών που την αποτελούν να δεσμευτούν κοινή προστασία των συνόρων της, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ως ενιαίο κράτος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1)Τα φορολογικά έσοδα(άμεσοι-έμμεσοι φόροι) σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 ήταν 50,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολείπεται ένα ποσό 13,18 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να εισπραχθούν, εφόσον καταπολεμούσαμε επαρκώς τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία στη χώρα. Πρώτη κίνηση; Απαιτούμε αποδείξεις από κάθε συναλλαγή που κάνουμε, καθώς στην αντίθετη περίπτωση το εισόδημα που εισπράττει ο επαγγελματίας και δε φαίνεται στη δήλωση που υποβάλλει κάθε χρόνο και δεν αποδίδει το ΦΠΑ που εισέπραξε από τον πελάτη.
Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να γίνει αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος και να γίνεται αυτόματ
Keywords
Τυχαία Θέματα