Ιστορική αλλαγή σκυτάλης στην Κίνα!

18:24 5/11/2012 - Πηγή: Neolaia

Το ιστορικό 18ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αρχίζει τις επόμενες ώρες στο Πεκίνο των περίπου 20 3κ. κατοίκων, από τις εργασίες του οποίου θα προκύψει η αλλαγή στην ηγεσία της χώρας. Όπως από καιρό έχει οριστεί ο Χου Τζιντάο δίνει τη σκυτάλη στον Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος από τον Μάρτιο του 2008. Από το συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και θα διαγραφεί ο περίφημος Μπο Σιλάι, πρόσωπο που σκανδάλισε

την κινεζική εξουσία και κοινωνία πρωταγωνιστώντας σε μεγάλου μεγέθους σκανδάλου διαφθοράς.

Το 18ο Συνέδριο διεξάγεται στο Μέγαρο του Λαού στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Θα το παρακολουθήσει με περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ η παγκόσμια κοινωνία από τα εκατοντάδες δυτικά και άλλα ΜΜΕ που θα το καλύψουν, λόγω της ειδικής σημασίας παγκόσμιας αναφοράς που έχει αποκτήσει πλέον η Κίνα, στο πλευρό ΗΠΑ και ΕΕ, την τελευταία δεκαετία.

Ο δυτικός κόσμος δηλώνει ευθέως ότι αναμένει σημαντικές αλλαγές εκδημοκρατισμού και περεταίρω ενδυνάμωση των συνεργασιών Δύσης και Κίνας. Μια Κίνα, η οποία ούτως ή άλλως κρατά χρεόγραφα δισεκατομμυρίων των ισχυρών δυτικών χωρών. Το τι θα γίνει, πάντως, άδηλο, καθώς οι κινέζοι πορεύονται στο σύγχρονο κόσμο με το δικό τους διακριτό στίγμα, αποφεύγοντας τη διευρυμένη προσαρμογή της στα πρότυπα άλλων πολιτσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα