Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων για τις Πανελλαδικές

18:17 20/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Στις αρχές της επόμενες βδομάδας θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2012.

Επειδή λοιπόν μας ρωτάτε συνέχεια για ένα πρόγραμμα υπολογισμού μορίων, βρήκαμε το κάτωθι, που λειτουργεί εύκολα και χρηστικά στο youtube.

Δείτε λοιπόν το πρόγραμμα, για τον υπολογισμό μορίων:

Ένα πρόγραμμα γραμμένο σε C για τον υπολογισμό μορίων των Πανελληνίων.
http://www.sendspace.com/file/anit4c

Οδηγίες:

Αποσυμπιέστε το αρχείο και τρέξτε την εφαρμογή (δεν χρειάζεται εγκατάσταση).Όποτε θέλετε να βάλετε δεκαδικό χρησιμοποιείστε το κόμμα ως υποδιαστολή ( , ) και όχι την τελεία ( . ).Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε αριθμούς (είτε για να επιλέξετε ανάμεσα σε κατευθύνσεις κλπ είτε για να εισάγετε βαθμούς) και μετά να πατάτε enter.Σημειώσεις:

1. Έχουν ληφθεί υπ’ όψην οι επίσημες στρογγυλοποιήσεις και οι βαθμοί σε κάθε πεδίο.
2. Ο μέσος όρος των δύο προφορικών βαθμών και η προσαρμογή τους έτσι ώστε να είναι +- 2 σχετικά με των γραπτών γίνεται αυτόματα.
3. Όταν στην οικονομία βγάζει βαθμό -1 είναι επειδή δεν την επιλέξατε. Όμως μην ανησυχείτε, αυτός ο βαθμός (το -1) δεν επηρεάζει κανέναν άλλον βαθμό.

Σε περίπτωση που θέλετε μια δεύτερη άποψη για να «σιγουρέψετε» τους βαθμούς που έβγαλε το πρόγραμμα, μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

α) Προσθέτετε τους 2 προφορικούς βαθμούς και διαιρείτε το άθροισμα με το 2 ( (Προφορικός Βαθμός Α τετραμήνου + Προφ. Βαθμ. Β τετραμήνου) / 2 )
Αυτό το κάνετε για όλα τα μαθήματα (που θα είναι 6 ή 7 αναλόγως αν έχετε επιλέξει ΑΟΘ ).

β) Αν ο ΜΟ των προφορικών γραπτών είναι μεγαλύτερος από 2 μονάδες ή μικρότερος από 2 μονάδες από τον γραπτό, τον προσαρμόζετε έτσι ώστε να έχει διαφορά ακριβώς 2 μονάδες (πχ αν έχετε 20 προφορικό και 14,2 γραπτό, ο προφορικός γίνεται 16,2). Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, δεν αλλάζετε τον προφορικό βαθμό.

γ) Ο τελικός βαθμός του κάθε μαθήματος ισούται με: Τελικός βαθμός = 0,7 * Γραπτός βαθμός + 0,3 * ΜΟ Προφορικού βαθμού. Υπολογίστε και τους 6 (ή 7) τελικούς βαθμούς (Να κάνετε στρογγυλοποίηση έτσι ώστε να υπάρχει το πολύ ένα δεκαδικό ψηφίο).

δ) Βγάλτε τον ΜΟ όλων των μαθημάτων ( μάθημα 1 + μάθημα 2 + μάθημα 3 + μάθημα 4 + μάθημα 5 + μάθημα 6 ) / 6 (αντιστοίχως για 7 μαθήματα).
Να κάνετε στρογγυλοποίηση έτσι ώστε να υπάρχουν το πολύ 2 δεκαδικά ψηφία.
Αυτό που μόλις υπολογίσατε είναι ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης!

ε) Για κάθε πεδίο κοιτάξτε ποια μαθήματα είναι βαρύτητας. Έπειτα υπολογίστε τα μόριά σας με τον τύπο:
[ Μάθημα Μεγάλης Βαρύτητας * 1,3 + Μάθημα μικρής Βαρύτητας * 0,7 + Γενικός Βαθμός Πρόσβασης * 8 ] * 100

Αυτά είναι τα μόριά σας για το αντίστοιχο πεδίο!

Σημείωση: Αν έχετε επιλέξει ΑΟΘ τότε αυτό επηρρεάζει όλα τα πεδία και όχι μόνο το 5ο!

Υπενθύμιση: Μην ξεχάσετε να ρίξετε και μια ματιά, στα άρθρα Πανεπιστήμια ΑΕΙ | Παρουσίαση και ΤΕΙ Παρουσίαση, που περιλαμβάνουν κύκλους σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα και μεταπτυχια

Keywords
Τυχαία Θέματα