28η Οκτωβρίου: Τριήμερη «απόδραση» – Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία, αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό συνεχίζεται η «απόδραση» των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Η κίνηση στις εξόδους των εθνικών οδών αναμένεται και σήμερα αυξημένη, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί σε λιμάνια και ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί και έκτακτα δρομολόγια.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός, οι έλεγχοι είναι εντατικοί και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εξόδους των εθνικών οδών βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Επί ποδός η Τροχαία

Τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου και όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, είναι αυξημένα.

Θα υπάρχει και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ θα διεξάγονται έλεγχοι μέθης και παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια γίνονται κανονικά.

Οι εκδρομείς του τριημέρου κατάφεραν τελικά να ταξιδέψουν μετά την λήξη της απεργίας που είχε κηρύξει η πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Παρέλαση με λιακάδα και 25άρια – Πότε πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Οκτωβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
28η Οκτωβρίου, Τρίημερη, – Γεμάτα,28i oktovriou, triimeri, – gemata