H Meta κατηγορείται για έκθεση ανηλίκων σε κινδύνους- «Βολές» από την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Έχει τις αγωνίες της η Meta με την ΕΕ για τη νέα συμφωνία που αφορά σε αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων, εσχάτως τα στελέχη της πονοκεφαλιάζουν και με νέα πρόκληση, αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (Federal Trade Commission) – δεν είναι

να τα βάζεις μαζί της -κατηγόρησε τη Meta ότι δεν εφαρμόζει τον κατάλληλο γονικό έλεγχο στους νεότερους ηλικιακά χρήστες της.

Η FTC αναφέρει επίσης ότι η Meta πρέπει να πάψει να έχει έσοδα από  δεδομένα παιδιών, τονίζοντας ότι «το Facebook πρέπει να απαντήσει για τις αστοχίες του».

Η κρίση της αμερικανικής Επιτροπής Εμπορίου παίρνει αφορμή από διαπιστώσεις ανεξάρτητης έρευνας  η οποία εντόπισε «αρκετά κενά και αδυναμίες» στο πρόγραμμα απορρήτου του Facebook, τα οποία έκρινε ότι ενέχουν «σημαντικούς» κινδύνους για τους χρήστες.  Ωστόσο, η Μeta χαρακτήρισε την «κίνηση» πολιτικό κόλπο.

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι οι ανήλικοι χρήστες, συγκεκριμένα οι κάτω των 13 ετών, εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνομιλίες με επαφές εκτός γονικού ελέγχου και ότι το Facebook επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες παιδιών, παρά το γεγονός ότι θα «έκοβε»την πρόσβαση από τη στιγμή κατά την οποία  οι χρήστες δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις κοινωνικές πλατφόρμες τις τελευταίες 90 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Τα φαβορί του πρώτου σημερινού ημιτελικού – Στο φάσμα του αποκλεισμού η Ελλάδα (Video)

MTV Movies και TV Awards: Οι νικητές και οι χαμένοι των βραβείων (Video)

Δημήτρης Οικονόμου: Το μήνυμα που του έστειλε ΑΕΚτζής «μες τη μαύρη νύχτα» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα