Αυστρία: Κυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε δήμαρχο και έναν πολίτη – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη βόρεια Αυστρία, αφού ένας κυνηγός φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα δύο ανθρώπους και τράπηκε σε φυγή από το σημείο, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία τη Δευτέρα.

O Φραντς Χόφερ, δήμαρχος του Κίρχμπεργκ ομπ ντερ Ντονάου, έχασε τη ζωή του στο χωριό Αλτενφέλντεν κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία.

Ένας δεύτερος άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά λίγη ώρα αργότερα, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος

της αστυνομίας της Άνω Αυστρίας, Ούρλικε Χαντελμπάουερ.

Μια μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε η ίδια. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είναι οπλισμένος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Δυστυχώς, υποθέτουμε ότι ο δράστης που αναζητούμε μπορεί να φέρει το όπλο», δήλωσε σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Μια διαμάχη για τα δικαιώματα κυνηγιού φαίνεται ότι πυροδότησε το περιστατικό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, ένα τοπικό μέσο, ο ύποπτος ήταν γνωστός στους κυνηγούς της περιοχής. «Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος», δήλωσε ένας κυνηγός από την περιοχή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι πυροβολισμοί σόκαραν τους αξιωματούχους στην περιφερειακή έδρα του Λαϊκού Κόμματος (OVP) στο Λιντς. «Είναι τρέλα», δήλωσε ο επικεφαλής του κρατικού κόμματος Φλόριαν Χίγκελσπεργκερ.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας στη Γερμανία – «Φωλιά» ιρανών πρακτόρων το πανεπιστήμιο Μουσταφά

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ζήτησε αναβολή της δίκης του για λόγους υγείας – Κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Ραμζάν Καντίροφ: Έκανε κάμψεις σε καρέκλες μετά την άτυπη συνάντηση με τον Πούτιν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστρία, Κυνηγός, – Ανθρωποκυνηγητό,afstria, kynigos, – anthropokynigito