Ακύρωσαν προγραμματισμένο χειρουργείο ασθενούς με βαριά αναπηρία – Ήταν σε λίστα αναμονής δύο χρόνια!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της στο υπουργείο Υγείας για την ακύρωση ενός προγραμματισμένου χειρουργείου ενός ατόμου με βαριά κινητική  αναπηρία που ήταν σε λίστα αναμονής δυο χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σ.Σ., που έχει σπαστική τετραπληγία με κυστικές διαταραχές στο πλαίσιο πολλαπλής σκλήρυνσης, με ποσοστό αναπηρίας 85% εφ’ όρου ζωής και είναι κάτοικος Σπάρτης, ήταν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια σε αναμονή για προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης για τοποθέτηση αντλίας μπακλοφένης, από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Πριν

από ένα μήνα ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», ότι η χειρουργική επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου 2024.

Και ενώ ο ενδιαφερόμενος κατάφερε να προγραμματίσει τη μεταφορά του στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με ασθενοφόρο, διότι δεν μπορεί να μετακινηθεί με άλλο τρόπο, την προηγούμενη της επέμβασης τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι η επέμβαση ακυρώνεται, χωρίς αιτιολογία.

«Το γεγονός της ακύρωσης προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αναμονής, ειδικά όταν αυτή προορίζεται για άτομο με βαριά αναπηρία, η οποία θα έπρεπε όχι μόνο να μην ακυρωθεί, αλλά να έχει και προτεραιότητα, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε.Σ.ΑμεΑ.

Η συνομοσπονδία  ζητά από το υπουργείο Υγείας να διερευνήσει τους λόγους ακύρωσης της προγραμματισμένης επέμβασης του κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και την άμεση παρέμβασή του για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό του χειρουργείου του.

Επίσης η ΕΣΑμεΑ καλεί κάθε πολίτη με αναπηρία, με χρόνια ή σπάνια πάθηση, που αντιμετωπίζει ανάλογο ζήτημα, να επικοινωνεί με την υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί» στο esaea@otenet.gr και στο τηλέφωνο 2109949837.

Διαβάστε επίσης

Διάμεση πνευμονίτιδα: Τι είναι και πώς εμφανίζεται

ΠΦΣ για το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων: «Θα επιβάλουμε τις αυστηρότερες ποινές στους επιόρκους φαρμακοποιούς»

Είσαι 40 και άνω; Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι λίγες ώρες

Keywords
Τυχαία Θέματα