Αλκ. Βατόπουλος: Η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού θα φέρει καραντίνα

ΕΛΛAΔΑ

 

«Ελπίζουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά για να περιοριστεί ο ιός και να αποφύγουμε νέο lockdown» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη. Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από το Σάββατο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι περισσότερα από ότι καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος. Νομίζω ότι τα μέτρα είναι αρκετά έντονα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το θέμα είναι η εφαρμογή τους, να πειθαρχήσει ο κόσμος». Ο κ. Βατόπουλος

υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των τωρινών μέτρων θα φανεί μετά από 10 ημέρες.

Αναφερόμενος στο πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας τόνισε ότι «η μάσκα είναι βασικό εργαλείο σε αυτή τη φάση, είναι οικονομική λύση και δεν επηρεάζει την υγεία μας όταν τη φοράμε».

Νέο συναγερμό σύμφωνα με τον καθηγητή θα σήμανε η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή ένας διπλασιασμός τους σε 4-5 μέρες ή η ανεξέλεγκτη αύξηση στις διασωληνώσεις. «Η πρόληψη είναι σημαντική. Επενδύοντας σε αυτή ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πολλούς ασθενείς και διασωληνωμένους», είπε.

Ερωτηθείς αν το σύστημα Υγείας της χώρας αντέχει σημείωσε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια. «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στο τέλος του έτους φεύγει η τελευταία γενιά γιατρών του ΕΣΥ που διορίστηκαν τη δεκαετία '80 - '90. Οι πρώτοι γιατροί του ΕΣΥ θα βγουν στη σύνταξη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο αποτελεί μια πρόκληση για τους γιατρούς να ξεχωρίσουν τον κορονοϊό από τη γρίπη, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της τους επόμενους μήνες. Το αντιγριπικό εμβόλιο και του πνευμονιόκοκκου πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε οι ευπαθείς ομάδες , αλλά και οι γιατροί πρέπει να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Όσον αφορά το εμβόλιο για την COVID-19 τόνισε ότι προηγούνται έρευνες και μελέτες: «Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που αναμένονται, άρα δεν μπορούμε να βάλουμε ημερομηνία παραγωγής».

Πηγή: ethnos.gr

Αλκιβιάδης ΒατόπουλοςκορωνοϊοόςκαραντίναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα