Άνδρας πλήρωσε 15.000 δολάρια για κοστούμι σκύλου: Ήταν το παιδικό του όνειρο (Videos)

Από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος, ο Άνθρωπος άρχισε να παρατηρεί τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου, θέλοντας να ορίσει τη θέση του μέσα στην προπατορική γενεαλογία. Έτσι, δημιουργήθηκε μια αμφίπλευρη σχέση.

Άλλοτε, ο άνθρωπος θέλοντας να υπερτονίσει και να περιγράψει κάποιες ανθρώπινες ιδιότητες, τούς έδινε «ζωώδη χαρακτηριστικά», κι άλλοτε δανείζονταν κάποια ζωώδη χαρακτηριστικά φέρνοντάς τα στις ανθρώπινες διαστάσεις.

Από τον μύθο του μουσικού Αρίωνα που σώθηκε στη θάλασσα από τα δελφίνια έως τους μύθους του Αισώπου, και από τα ζωόμορφα τοτέμ των Ινδιάνων

έως τους μύθους των Λυκανθρώπων, ο «ζωομορφισμός» αποτέλεσε την παραστατικότερη ίσως έκφραση των ανθρωπίνων ιδιοτήτων.

Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Γιατί στη σύγχρονη εποχή, ο μόνος μύθος που αναβιώνει κατά καιρούς είναι ο «Μύθος του Λυκάνθρωπου» που ξεκινώντας από την αιμοσταγή λατρεία του Λυκαίου Διός στην Αρκαδία, πέρασε στη λαϊκή παράδοση της Ευρώπης του Μεσαίωνα, και πλέον συνεχίζει κάνοντας καριέρα στο σύγχρονο αμερικανικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Διαχρονικός ζωομορφισμός

Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να απαρνηθούν την ανθρώπινή τους υπόσταση και να δουν τη ζωή μέσα από τα μάτια των ζώων. Έτσι, ένας Ιάπωνας που αγαπούσε την τηλεοπτική σειρά «Λάσι», είχε από μικρό παιδί την επιθυμία να μεταμορφωθεί σε σκύλο ράτσας κόλεϊ και να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σκύλου, γι’ αυτό παράγγειλε ένα ανάλογο κοστούμι για το οποίο πλήρωσε το υπέρογκο ποσόν των 15.709 δολαρίων.

Το βίντεο που ανέβασε στο You Tube, προσέλκυσε πάνω από 600.000 θεατές, και η περίπτωσή του έγινε viral.

Ο Toko-San, όπως συστήνεται, λέει: «Πάντα αγαπούσα τα τετράποδα, ιδίως τα χαριτωμένα. Πίστευα ότι ένα μεγάλο τετράποδο που θα ήταν κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου θα ήταν η καλύτερη περίπτωση, κι έτσι αποφάσισα να μεταμορφωθώ σε σκύλο».

Ο Toko-San, πέρα από την αγάπη του για τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων, αποφάσισε να παραγγείλει το κοστούμι ενός κόλεϊ και για πρακτικούς λόγους, αφού διαθέτει μακρύ τρίχωμα μέσα από το οποίο δεν διακρίνεται εύκολα η ανθρώπινη φιγούρα.

#WATCH: Ever wanted to know what it would be like to live life as a dog? One #Japanese man actually has an answer to this question. Toco spent a whopping two million Yen on a realistic #Collie breed costume. @zeppetJP

( via @toco_eevee)https://t.co/025Pbky6qZ pic.twitter.com/e5WCMNmJkd

— Arab News Japan (@ArabNewsjp) May 27, 2022

Το συγκεκριμένο κοστούμι κατασκευάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία Zeppet Workshop, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κοστουμιών ζώων για κινηματογραφικούς και διαφημιστικούς κυρίως λόγους. Το κοστούμι είναι τόσο καλοφτιαγμένο που πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για CGI τέχνασμα.

To δύσκολο είναι να προσαρμοστεί ο σκελετός ενός σκύλου πάνω στον ανθρώπινο σκελετό που είναι τελείως διαφορετικός. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές παίρνουν πολλές φωτογραφίες από διάφορες γωνίες, ώστε το τρίχωμα του ζώου να αναπαραχθεί σωστά και να πέφτει αρμονικά κρύβοντας τυχόν ατέλειες.

Η ολοκλήρωση του κοστουμιού απαιτεί εργασία 50 τουλάχιστον ημερών, εκτοξεύοντας το κόστος στα ύψη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αν δεν ξέρετε εκ των προτέρων ότι κάτω από το τρίχωμα του ζώου κρύβεται ένας άνθρωπος, είναι αδύνατον να το φανταστείτε.

Σύγχρονος «Ζωομορφισμός»

Το να μεταμφιέζεται ή να μεταμορφώνεται κάποιος σε ζώο είναι βέβαια κάτι που φλερτάρει με τη γελοιότητα, αλλά παρόλα αυτά, υπάρχει πολύς κόσμος που το επιθυμεί. Υπολογίζεται ότι μόνο στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να αυτό-προσδιορίζονται ως «furries» (χνουδωτοί).

Οι άνθρωποι αυτοί συγκροτούν μια «υπό-κουλτούρα» στα μέλη της οποίας αρέσει να ντύνονται σαν ζώα-καρτούν. Οι περισσότεροι το κάνουν για ψυχαγωγικούς λόγους, ενώ κάποιοι λιγότεροι το βλέπουν σαν ένα ιδιότυπο σεξουαλικό φετίχ.

Παράδειγμα, η 27χρονη διεμφυλική, Νάια Οκάμι, που γεννήθηκε και ζει στο Σιάτλ, και έκανε μεγάλη εντύπωση στο τηλεοπτικό κοινό ανακοινώνοντας ότι αυτό-προσδιορίζεται ως λύκος.

Η Οκάμι, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι είμαι φυσικά λύκος! Η ταύτιση με τον λύκο είναι περισσότερο πνευματική και ψυχολογική. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι είμαι άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή πνευματικά νιώθω σαν λύκος».

Έτσι η Νάια Οκάμι, όταν το 2019 προχώρησε στη νομική αλλαγή του φύλου της, αυτό-προσδιορίστηκε επίσης ως «otherkin», πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι αποκλειστικά και μόνο άνθρωπος.

Η Νάια Οκάμι, που πέρα από την κανονική εργασία της, δουλεύει εθελοντικά σε μια οργάνωση που ερευνά το «trafficking» και τη δράση των «child predators» (άρπαγες παιδιών) που παραμονεύουν και αρπάζουν μικρά παιδιά, δήλωσε:

«Όταν ήμουν σε πιο νεαρή ηλικία, μερικές φορές εκδηλωνόμουν και ούρλιαζα σαν λύκος. Τώρα, δεν το κάνω αυτό. Αλλά κυνηγώντας τους μαστροπούς και τους παιδεραστές, νιώθω σαν λύκος που κυνηγά το θήραμά του».

Όσο προχωρούμε, λοιπόν, διανύοντας τη νέα χιλιετία, γίνεται πλέον φανερό πως οι σύγχρονοι άνθρωποι πέρα από τα διάφορα σύγχρονα θέματα επιβίωσης, έχουν και πολλά σύγχρονα υπαρξιακά θέματα να λύσουν, θέματα έκφρασης και αυτό-προσδιορισμού. Έτσι, η υιοθέτηση μιας «ζωομορφικής» συμπεριφοράς για κάποιους ίσως αποτελεί ένα βήμα προς στην αναζήτηση αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Ζαχαριάδης στο topontiki.gr: Η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στο «καθεστώς» Μητσοτάκη μετουσιώνεται σε αίτημα για πολιτική αλλαγή

Βασίλης Κικίλιας στο topontiki.gr: Η κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα στους πολίτες, σε όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν

Άντριου Τέιτ: Ο βασιλιάς των μισογύνηδων και των «ακούσια άγαμων» με το άγγιγμα του Μίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνδρας, 15 000, Ήταν, Videos,andras, 15 000, itan, Videos