Βίντεο του Αντώνη Ρέμου για τα περί φοροδιαφυγής: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» – Η εταιρεία με ανανεώσιμες που «πυροδότησε» την «βόμβα»

Με βίντεο στο instagram ο Αντώνης Ρέμος επανέρχεται σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,5 εκατ. ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, λέγοντας πως δεν φοβάται, δεν έχει να κρύψει τίποτα και καλεί τον κόσμο να πάει στις συναυλίες του.

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να

ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση» αναφέρει ο τραγουδιστής.

«Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται…» πρόσθεσε ενημερώνοντας ότι η επόμενη συναυλία του, που είναι τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα γίνει κανονικά όπως και όλες οι υπόλοιπες που έρχονται».

«Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Από κει και πέρα η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά», καταλήγει ο Αντώνης Ρέμος.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει μία συγκεκριμένη εταιρεία του καλλιτέχνη. «Ο εντολέας μας έχει μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και κάποιες άλλες, παράπλευρες αν θέλετε. Θα δούμε σε ποιο τμήμα ή αν σε όλο το φάσμα αυτών αφορά η έρευνα και αυτά που θα κληθούμε να δώσουμε απαντήσεις και εκτιμούμε ότι έχουμε απαντήσεις για τα πάντα», επισημαίνει ο δικηγόρος Στάθης Μπακάλης.

«Δε θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες θέλει να ισχύσει και για εκείνον. Εκφράζει τη λύπη του επειδή δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα ευρώ ανάληψη, δηλαδή τις ανάγκες που έχει να καλύψει για την οικογένειά του, για τους συνεργάτες του, θα πρέπει να δανειστεί, τα πάντα δεσμεύτηκαν και δε γνωρίζει τον λόγο», ανέφερε ο έτερος δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Η εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα φέρεται πως έχει αποτυπώσει στην έρευνα της η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου, ο οποίος ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Και το 20σελιδο πόρισμα

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί, σύμφωνα με πηγές, σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απάντησαν άμεσα μιλώντας για στοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση, στον Αντώνη Ρέμο, που έκανε λόγο νωρίτερα για διαρροές ψευδών πληροφοριών σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο τραγουδιστής είναι και ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, συνθήκες οι οποίες σύμφωνα με τους ελεγκτές, είναι ιδανικές για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

Οι έρευνες έδειξαν, όπως υποστηρίουν οι πηγές της Αρχής, πως από τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο.

Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Θέλουν να τον διαπομπεύσουν, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Για τον έλεγχο του Αντώνη Ρέμου από τις αρμόδιες αρχές, για φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, μίλησε νωρίτερα ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Αντώνη Ρέμου, μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ και αυτό γιατί ερευνάται για φοροδιαφυγή.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν ισχύει ότι δήλωνε στην εφορία εισόδημα 50.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος που γίνεται στον Αντώνη Ρέμο γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του, ενώ τόνισε ότι τη Δευτέρα με τον συνάδελφό του θα πάνε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη.

«Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλο

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο στο Παλαιό Φάληρο

Μηχανική βλάβη για το πλοίο Paxos Island – Tαλαιπωρία για 60 επιβάτες που θέλουν να πάνε Κέρκυρα

Φανή Χαλκιά: «Μας προειδοποιούσαν ότι δεν θα ανοίξουμε» – Η ανάρτηση για την έκρηξη στο beach bar του συζύγου της

Keywords
Τυχαία Θέματα