Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Προφυλακίστηκε ο μεσάζων «Μισέλ», ελεύθεροι άλλοι έξι κατηγορούμενοι

Την προφυλάκιση ενός από τους επτά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για εμπλοκή στο κύκλωμα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Μισέλ», ο οποίος κατά τη δικογραφία ήταν ο μεσάζων και διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ακόμη, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, και με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και να παρουσιάζεται, κατά

περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθύνεται.

Επιπλέον, προέκυψε και το ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως ένας εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.

Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Τετάρτη, οι δύο απο αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και ο τρίτος ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και εμφάνιση σε ΑΤ. 

Την Πέμπτη απολογούνται οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς πλήθος κόσμου τιμά τη μαύρη επέτειο των 11 χρόνων (Photos/ Video)

Φαράγγι Σαμαριάς: Πώς έγινε η τραγωδία με την τουρίστρια που σκοτώθηκε από βράχο – Απομακρύνθηκαν 1.074 επισκέπτες (Videos)

Αιγάλεω: Οδηγός μηχανής παρέσυρε 6χρονο αγόρι και το εγκατέλειψε

Keywords
Τυχαία Θέματα