Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Photos/Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Μια ακόμα ημέρα αστυνομοκρατίας με εκατοντάδες αστυνομικούς, κλούβες και αύρες σε πλήρη παράταξη αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες απεργοί τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Συγκεκριμένα μετά τις 11πμ απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη αγωνιστικών σχημάτων και κινήσεων εργαζομένων, καθώς και πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας.

Η

συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα το πρωί, συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, κυρίως του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Κατήγγειλαν ότι ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ο τελευταίος για μια ακόμη φορά κρύφτηκε. Στην διάρκεια της παρέμβασης μιλώντας ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, χαιρέτησε τους απεργούς για την συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τις διεκδικήσεις για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Πολλές απεργιακές περιφρουρήσεις έγιναν σε πολλούς μεγάλους εργασιακούς χώρους πολλών κλάδων, από τις κατασκευές και τη βιομηχανία τροφίμων, μέχρι τράπεζες και το λιμάνι του Πειραιά, της Κόσκο κ.α.

Από νωρίς το πρωί ασφυκτική είναι η παρουσία της αστυνομίας σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονται κλούβες και μια «αύρα» εκτόξευσης νερού.

απεργίαΑΔΕΔΥΕΚΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα