Χ.Α.: Ελεγχόμενες απώλειες, αλλά όλα θα κριθούν στο τέλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να παρακολουθούν τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας και τα στοιχεία της μεταποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, για τρίτο συνεχόμενο μήνα ενισχύθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Οκτώβριο. Ο δείκτης Caixin China για τον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,7 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,4 τον Σεπτέμβριο.

Ήταν το πιο υψηλό σημείο

των τελευταίων 32 μηνών.

Σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο. Ο δείκτης IHS Jibun Bank διολίσθησε στις 48,4 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιούνιο του 2016.

Ήταν ο έκτος συνεχόμενος μήνας που βρέθηκε κάτω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ερχόμενοι στην βρετανική μεταποίηση, τον περασμένο μήνα ο δείκτης της IHS Markit/CIPS αυξήθηκε στις 49,6 μονάδες, από 48,3 τον Σεπτέμβριο. Ήταν το πιο υψηλό σημείο από τον Απρίλιο, ενώ ξεπέρασε και τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 48,1.

Από την άλλη, αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Κριστίν Λαγκάρντ, τέως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο διορισμός της εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 2019 και η θητεία της θα διαρκέσει 8 έτη. Η κυρία Λαγκάρντ διαδέχεται τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΚΤ από την 1η Νοεμβρίου 2011, έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, όμως με βάση αυτά που συμβαίνουν στις τελευταίες συνεδριάσεις, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης και όλα θα “παιχτούν” κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, αν όχι στις τελικές δημοπρασίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 880 μονάδων, έχοντας σαν, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας τις 877,68 μονάδες (-0,55%), ενώ στα γνωστά χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος, που πλησιάζει τα 19 εκατ., από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων παραμένει άνευρο, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι Cenergy Holdings (+1,80%) και ΟΠΑΠ (+1,38%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Εθνική (-1,68%), Σαράντης (-1,39%), Aegean Airlines (-1,46%), Viohalco (-1,63%), Motor Oil (-1,08%) και TITC (-1,37%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη με θετικό πρόσημο, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

ΧΑαπώλειεςέλεγχοςτέλοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα