Διαρροή μονοξειδίου στη Φλώρινα: Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο – Μάχη για τη ζωή του δίνει 48χρονος (Video)

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη μαζική δηλητηρίαση ενοίκων ξενοδοχείου της Φλώρινας από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, το ξενοδοχείο που εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού)  Κοζάνης

βεβαίωσε 10.000 ευρώ στον 53χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η προϊσταμένη Γέσθη Χατζηλιάδου, με κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στις 12 Σεπτέμβρη είχαν γίνει τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της μονάδας είχαν γίνει τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, που συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα σφραγίστηκε.

Η κατάσταση των νοσηλευόμενων

Από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 ένοικοι του ξενοδοχείου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ενας 48χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσοκομείου Κοζάνης, ενώ σε σοβαρά είναι και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη.

Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Εννέα από αυτούς αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα.

Σοκαριστική μαρτυρία

Για το συμβάν μίλησε το πρωί της Κυριακής 27/10 στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» ο αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, Παύλος Σαρηγιαννίδης εξηγώντας: «Παρευρέθηκε άμεσα η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Έξι άτομα πήγαν το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και οκτώ στο νοσοκομείο Φλώρινας. Ο ένας είναι σε άσχημη κατάσταση και διασωληνωμένος. Υπήρξαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του χώρου του ξενοδοχείου, η Πυροσβεστική είπε ότι θα φέρει πραγματογνώμονα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει».

«Αυτό το ξενοδοχείο είναι στο χωριό Λιμνοχώρι. Ήταν στα δωμάτια, όχι σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι 2 μήνες ανοιχτό. Και τις προηγούμενες μέρες που λειτουργούσε δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης κανονικά αυτό που έγινε, έγινε χθες. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Οι ηλικίες των επισκεπτών είναι από 30 έως 55 ετών και διαφορετικές παρέες. Είχα την πρώτη κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 2:30 ώρα την νύχτα και πήγα αμέσως. Ήταν στα δωμάτιά τους οι άνθρωποι. Υπήρξε ειδοποίηση από ένα ζευγάρι, το οποίο ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε από το δίπλα δωμάτιο να φωνάζει κάποιος “βοήθεια, βοήθεια η γυναικά μου λιποθύμησε” τότε κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την αστυνομία. Ελέγχθηκαν όλα τα δωμάτια, δεν είναι κάποιος μέσα», συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

«Δεν έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, εκείνη την ώρα μετά τον πήρε η αστυνομία και εγώ τότε αποχώρησα», ανέφερε κλείνοντας.

Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα.

Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

Αμαλιάδα: «Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου», λέει η 24χρονη – Άλυτο μυστήριο ο θάνατος πέντε των βρεφών

Μαρία Καρυστιανού: Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

Κρήτη: Χάος με καταδίωξη άνδρα σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μετά από τροχαίο – Συγκρούστηκε με 2 ακόμα Ι.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαρροή, Φλώρινα, – Μάχη, 48χρονος Video,diarroi, florina, – machi, 48chronos Video