Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τους λεγόμενους «κασσελίστας» να έρχονται σε αντιπαράθεση με μέλη της λεγόμενης ομάδας των «87».

Το κόμμα είναι διχασμένο με άλλους να τάσσονται κατά της αντικατάστασης του Ανδρέα Ποττάκη και άλλους να ζητούν να αναλάβει επικεφαλής Συνηγόρου του Πολίτη ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος. Μάλιστα, για το θέμα αυτό έγινε σύμφωνα με πληροφορίες σύσκεψη το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

στη Βουλή με τη Θεοδώρα Τζάκρη να ζητάει να μην αλλάξει ο Ανδρέας Ποττάκης και την Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο να εκφράζουν αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η Θεοδώρα Τζάκρη έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με τη θέση της. 

Στη συνεδρίαση εμφανίστηκε μόνον ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος που τάσσεται υπέρ της αντικατάστασης Ποττάκη. Ο ίδιος φέρεται να πιστεύει πως μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει η θέση του κόμματος για αυτό το ζήτημα να παραμείνει σταθερή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως το θέμα προς το παρόν πάγωσε… 

Στη Διάσκεψη των Προέδρων τον περασμένο Ιούλιο, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έγερναν προς το υπέρ. Ωστόσο, δήλωσαν επιφύλαξη με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής να αναβάλει την αντικατάσταση, καθώς εν συγκεντρωνόταν η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 που χρειάζονται για να ανάψει «πράσινο φως».

Διαβάστε επίσης:

Μάντζος: Συμπεριφορά Μαρίας Αντουανέτας από την Κεφαλογιάννη

Μαρινάκης για τους «11»: Το στρίβειν διά της… υποβάθμισης του θέματος

Χουβαρντάδες στην Ήπειρο: Δίνουν 37.200 ευρώ σε συνεργάτη για να κλείνει… τα φώτα – Τι απαντά ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διχασμένος, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή,dichasmenos, syriza, vouli