Ελληνοτουρκικά: Δυσφορία της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Σαμαρά

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από την Κύπρο σχετικά με τα εθνικά θέματα δεν πέρασε απαρατήρητη από την κυβέρνηση, η οποία και δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές περί υποχωρητικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών

συντακτών, δεν έκρυψε την δυσφορία της κυβέρνησης, καθώς όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ομιλία Σαμαρά, αρχικά περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», ωστόσο, διερωτήθηκε αιχμηρά αν «υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους, που να υπονοεί υποχωρητικότητα».

«Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, εγώ και όλα τα κυβερνητικά στελέχη να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία θέματα κυριαρχίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο κυπριακό, δήλωσε ότι «είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές θέσεις ταυτίζονται με τις κυπριακές. […] Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί στο θέμα αυτό όπως και συνολικά. Είναι δεδομένο ότι η λύση για το Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ αποτελεί εθνική μας θέση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι «είναι δεδομένο, που προκύπτει από πλευρά της Κύπρου και του κ. Χριστοδουλίδη προσωπικά, ότι επανέναρξη του διαλόγου της Ελλάδας με Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό» και διερωτήθηκε, προφανώς ρητορικά: «Δηλαδή τι θέλει η Κύπρος, να προδώσει τον εαυτό της; Γιατί αυτή είναι θέση η δική μας, η θέση της Κύπρου».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά «λύση δύο κρατών» στην Κύπρο και ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες λύσεις πέραν μίας λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο».

Διαβάστε επίσης

Βάσω Παπανδρέου: Το «αντίο» των κομμάτων στην μεγάλη πολιτικό

Συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Πάνος Ρήγας: «Ο αποκλεισμός Κασσελάκη μπορεί να ανατραπεί στο Συνέδριο – Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Π.Γ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά, Δυσφορία, Σαμαρά,ellinotourkika, dysforia, samara