Ένταση στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ με αστυνομικές δυνάμεις

Ένταση επικράτησε το πρωί στην πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας το χορό των κινητοποιήσεων ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 08.30 το πρωί από το Ιπποκράτειο με προορισμό το ΥΜΑΘ.

Όταν οι υγειονομικοί έφτασαν

στο ύψος της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβαση προς το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης“.

Οι υγειονομικοί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού, όμως ενημερώθηκαν από την Αστυνομία πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Ακολούθησε ένταση με αντεγκλήσεις και τους υγειονομικούς να επιχειρούν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ώστε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία των υγειονομικών να αναρτήσει πανό έξω από το Βελλίδειο, με τον κ. Γιαννάκο να καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί θα αποφάσιζαν να εγκρίνουν ή όχι το σχετικό αίτημα ανάλογα με το περιεχόμενο του πανό.

«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών θα συνεχίσουν.

Μετά από λίγη ώρα οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Καυταντζόγλου.

ΠΗΓΗ: https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/prin-ligo-sti-thessaloniki-entasi-kai-s/

Διαβάστε επίσης

Δημόσια Υγεία: Ξεκινούν δυο σημαντικά έργα για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της – Screening της υγείας του πληθυσμού και καλύτερη πρόσβαση των ασθενών

Κορωνοϊός: 673 νέες εισαγωγές και 38 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Στρεπτόκοκκος Α: 48 κρούσματα και 12 νεκροί από την αρχή του 2024 – Νέες οδηγίες για strep test και αντιβίωση στους γιατρούς από ΕΟΔΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένταση, ΠΟΕΔΗΝ,entasi, poedin