Εξέγερση σε φυλακή στην Ρωσία – Κρατούμενοι σκότωσαν φρουρό και συνέλαβαν ομήρους

Κρατούμενοι συνέλαβαν σήμερα ομήρους σε μια φυλακή στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ και τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της φυλακής σκοτώθηκε, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, ο ένας από τους οποίους είπε πως είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πήραν τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο.

JUST IN

A group

of Islamic State militants has taken control of the IK-19 prison in Surovikino, Volgograd Oblast, Russia. Several Russian Federal Penitentiary officers have been killed, and others are currently being held hostage. pic.twitter.com/TuNGnOImcT

— Open Source Intel (@Osint613) August 23, 2024

Τουλάχιστον τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι με στολή φαίνονται να κείτονται στο πάτωμα ή να κάθονται μέσα σε λίμνες αίματος στο βίντεο.

“Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος”, ανέφερε σε ανακοίνωση η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

In Volgograd, Russia, convicts seized a part of a prison colony. pic.twitter.com/4arkVdnuvx

— Bricktop_NAFO (@Bricktop_NAFO) August 23, 2024

“Μέτρα λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες”.

Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο θεωρείται σωφρονιστική αποικία “αυστηρού καθεστώτος” με χωρητικότητα έως και 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

Ειδησεογραφικοί ιστότοποι με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας δημοσιοποίησαν τα ονόματα έως και τεσσάρων από τους φερόμενους επιτιθέμενους, αναφέροντας πως είναι υπήκοοι του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Η Ρωσία, οι υπηρεσίες άμυνας και ασφάλειας της οποίας είναι επικεντρωμένες στον πόλεμό της στην Ουκρανία, έχει δει πρόσφατα μια απότομη αύξηση των επιθέσεων ισλαμιστών μαχητών.

Τον Ιούνιο, φονική εξέγερση που συνδεόταν με το Ισλαμικό Κράτος σημειώθηκε σε φυλακή στη νότια περιοχή του Ροστόφ, όπου ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι κρατούμενους που είχαν συλλάβει ομήρους.

Αργότερα εκείνο τον μήνα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε δύο πόλεις στο Νταγκεστάν μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή της νότιας Ρωσίας.

Τον Μάρτιο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην οποία ένοπλοι εισέβαλαν στην αίθουσα συναυλιών Crocus City κοντά στη Μόσχα, άρχισαν να πυροβολούν τους θεατές με αυτόματα όπλα και έβαλαν φωτιά στο κτήριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 140 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Ολλανδία απαγόρευσε τα κινητά τηλέφωνα στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Νεκρή βρέθηκε και η κόρη του Μάικ Λιντς – Ήταν η τελευταία αγνοούμενη

Μαύρη Θάλασσα: Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας βύθισε ρωσικό οχηματαγωγό στο λιμάνι Καφκάζ (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα