Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητος εφιάλτης – Καίγονται σπίτια σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Πεντέλη

Δραματικές είναι πλέον οι στιγμές που βιώνει η βορειοανατολική Αττική, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται ανεξέλεγκτο σχεδόν προς όλες τις κατευθύνσεις, απειλώντας ευθέως τον αστικό ιστό.

Συγκεκριμένα, το 112 ενημέρωσε τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης αλλά και της Παλαιάς Πεντέλης, το Πάτημα Χαλανδρίου και το Πάτημα Βριλησσίων να απομακρυνθούν προς Χαλάνδρι και Βριλήσσια, ενώ βίντεο από την περιοχή δείχνουν τις φλόγες να έχουν μπει σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα

έχει ζητήσει συνδρομή από ξένες χώρες, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Η Τουρκία πρότεινε να προσφέρει βοήθεια για την πυρκαγιά. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, πρότεινε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να προσφέρει η Τουρκία βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Μπήκε η #φωτια ανατολικά Νέας Πεντέλης
Ακούγονται εκρήξεις pic.twitter.com/QnIvU2l9xx

— Μπούρμπουνας (reborn) (@skourkos2012) August 12, 2024

Επίσης, το 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν το Σπατατζίκι Μαραθώνα και να κινηθούν μέσω της λεωφόρου Τραπεζούντος προς τον Άγιο Στέφανο.

Ταυτόχρονα, μέρος του μετώπου κινείται πλέον απειλητικά και προς το Νέο Βουτζά.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στον Βαρνάβα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Οι γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί στα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις περιοχές.

Στο νοσοκομείο 414 η πυρκαγιά παρουσιάζει μεγάλη δυναμική. Επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 μονάδες δασοκομάντος, με τη συνδρομή. Από αέρος επιχειρούν 33 εναέρια μέσα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι στην περίμετρο στην περιοχή της πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα βρίσκονται νοσοκομεία.

Προσέθεσε ότι από το πρωί υπήρξαν 40 αναζωπυρώσεις. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή των πληγέντων που διαμένουν στην περιοχή του Βαρνάβα. Έχουν εκδοθεί 26 μηνύματα από το 112. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή.

Δυστυχώς οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι ισχυροί άνεμοι θα διατηρηθούν μέχρι αργά το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Αττική: Οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προς τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές

Ωρωπός: Συγκλονίζει η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες – Video που κόβει την ανάσα

Φωτιά στην Αττική: Η προσπάθεια κατάσβεσης σε μια απόκοσμη φωτογραφία πυροσβέστη

Keywords
Τυχαία Θέματα