Γερουλάνος: Να «σπάσουμε το απόστημα που λέγεται Μαξίμου»

Ως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας χαρακτηρίσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος την ανάγκη «να σπάσουμε το απόστημα του Μαξίμου», μιλώντας στο Mega μια μέρα πριν το debate των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας

σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το σχέδιό μου λέει κάτι πολύ απλό: δεν πρόκειται να παράξουμε πλούτο στη χώρα και δεν πρόκειται να τον μοιράσουμε δίκαια αν πρώτα δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία, αν δεν σπάσουμε το απόστημα που λέγεται Μαξίμου. […] Δεν μπορείς να έχεις την Περιφέρεια να αδειάζει με αυτήν την ταχύτητα και να μην αντιδράει κανείς. Όσο όλα απορρέουν από το Μαξίμου, το Μαξίμου αποφασίζει ότι θα κάνει κάπου μια επένδυση και από εκεί και πέρα αφήνει την περιοχή μόνη της».

Όσον αφορά στην αυριανή τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Γερουλάνος υποστήριξε ότι «δε φαντάζομαι να εξελιχθεί ένα μεγάλο αστυνομικό δράμα εκεί αλλά αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί για τις εσωκομματικές εκλογές, για το τι εκπροσωπεί ο καθένας, θα υπάρχει σίγουρη ευκαιρία κάποιος να δει τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ μας. (…) Είμαστε μια συντεταγμένη ομάδα υποψηφίων που ο καθένας έχει κάποιες διαφορές από τον άλλον αλλά μένουμε στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ και του ιδεολογήματος που υπηρετούμε»

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αρχηγού που θα προκύψει από τις εκλογές, ο βουλευτής σημείωσε ότι «έχουμε δει ότι η εμπειρία για ένα κόμμα στο οποίο δεν είναι ο επικεφαλής μέσα στη Βουλή να δίνει τις μάχες, να συγκρίνεται, θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να πείσει ότι αύριο μπορεί να πάρει τα ηνία της εξουσίας. Χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ αλλαγή αρχηγού, με έναν αρχηγό ο οποίος θα έχει και ένα πολύ συγκεκριμένο, διακριτό σχέδιο που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να είναι και να φαίνεται διαφορετικό από τα άλλα κόμματα, με εμπειρία και στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα».

Προσέθεσε, δε, ότι «ο κόσμος θα κρίνει τελικά να κάποιος μπορεί να είναι και δήμαρχος και αρχηγός κόμματος, αν κάποιος μπορεί να υπηρετήσει και την Αθήνα έτσι όπως πρέπει και αν μπορεί την ίδια ώρα να βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία απέναντι στον κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος

Μητσοτάκης: Επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά το διπλό «σοκ» Κεφαλογιάννη και Σαλμά

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την είδε… Σοβιέτ: Μέλη της θέλουν να μην εκλεγεί νέα – Η αντίδραση Μωραΐτη

Keywords
Τυχαία Θέματα