Η απάντηση του ΟΑΣΑ για τον οδηγό που κάλεσε την αστυνομία για να κατεβάσει μια τυφλή γυναίκα με το σκύλο - οδηγό της (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική είδηση της εβδομάδας και αυτό γιατί θίγει άμεσα τη βαθιά προβληματική συμπεριφορά των Ελλήνων όταν έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουν μάθει να χειρίζονται όπως πρέπει, λόγω της έλλειψης παιδείας και του επιφανειακού ήθους από τα οποία πάσχει η μισή χώρα.

Ο λόγος για το περιστατικό που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ένας οδηγός λεωφορείο ζήτησε από μία τυφλή γυναίκα να κατέβει από το όχημα καθότι είχε μαζί της τον σκύλο - οδηγό. Η γυναίκα, η οποία ήταν η Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών

«Λάρα», αρνήθηκε να κατέβει με αποτέλεσμα ο οδηγός να καλέσει την αστυνομία για να κατεβάσει την κυρία από το λεωφορείο.

Η υπόθεση, τελικά, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ο νόμος, φυσικά, τάχθηκε με το μέρος της κ. Γκέρτσου. Η κ. Γκέρτσου υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της απαίτησε διοικητικό πρόστιμο για τον οδηγό ενώ κατέθεσε και μήνυση εις βάρος του για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί η θέση που πήρε ο ΟΑΣΑ απέναντι στο θέμα. Ο ΟΑΣΑ αντί να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, όπως θα περίμενε κανείς, μια μέρα μετά το περιστατικό έκανε κάτι άλλο. Ξεκίνησε να προβάλει ένα μήνυμα στους πίνακες τηλεματικής που έχουν προστεθεί σε όλες τις στάσεις λεωφορείων της Αθήνας. Το μήνυμα που «έτρεχε» στην οθόνη έγραφε τα εξής:

«Γνωστοποίηση προς το επιβατικό κοινό: Εκπαιδευμένοι σκύλοι - οδηγοί τυφλών επιτρέπεται να τους συνοδεύουν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Ωστόσο, το μήνυμα αυτό του ΟΑΣΑ εξόργισε πολλούς πολίτες, καθότι ιεωρούν πως αποτελεί τον πλέον επιδερμικό τρόπο αντιμετώπισης του θέματος, τη στιγμή που το θέμα έχει γίνει viral. Η ερώτηση παραμένει: μπορεί μια ανακοίνωση στο συστημα τηλεματικής να λύσει την αμάθεια των Ελλήνων σε τέτοια ζητήματα;

ΟΑΣΑσκύλος οδηγόςλεωφορείοοδηγόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα