Ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς φτιάχνει ο Κασσελάκης – Στόχος η ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων

Ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς συστήνει ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο χρονικό διάστημα με την ονομασία Center for European Progress και με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη.

Στόχος η ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς πρόθεση είναι

να κινητοποιηθούν για αυτό το εγχείρημα και Έλληνες απόδημοι, μέσω του γραφείο της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ανεπισήμως και χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, στο ίδρυμα θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, απ’ όλη την Ευρώπη και όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι στην ακροδεξιά.

Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρχεται αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπου σημειώθηκε άνοδος της ακροδεξιάς και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη.

Έρχεται όμως και σε μια στιγμή που φουντώνουν οι διεργασίες στα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης για την συγκρότηση κεντροαριστερού μετώπου.

Πάντως από την Κουμουνδούρου δε το συνδέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα Κασσελάκη-Νέας Αριστεράς: «Καμία συζήτηση με τους αποστάτες» – «Κανείς δεν ενδιαφέρεται να συμπράξει μαζί του»

Κασσελάκης για Νέα Αριστερά: Καμία συζήτηση με τους αποστάτες – Η οργίλη απάντηση στον Τεμπονέρα για συνεργασίες και… ηγεσία

Σάλος με τα σενάρια για… συγχώνευση ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑΡ, με διαρχία Ανδρουλάκη – Αχτσιόγλου και έντονες διαψεύσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα