Ινδία: 101 νεκροί και 64 αγνοούμενοι στο Νεπάλ εξαιτίας καταρρακτωδών βροχοπτώσεων

Τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλων 64 αγνοείται η τύχη στην Ινδία μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, ιδίως στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές.

Η κοιλάδα της Κατμαντού γνώρισε την πιο έντονη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί από το 1970, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του

Νεπάλ. Ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας σπίτια κοντά στις όχθες.

Flash:

Floods caused by incessant rain killed at least 39 people in #Nepal.

Nine persons were killed in #Kathmandu, 16 in #Lalitpur, five in Bhaktapur, three in Kavrepalanchowk, two each in Panchthar and Dhankuta, and one each from Jhapa and Dhading.

A total of 11 people are… pic.twitter.com/MiwaDtqpYR

— Yuvraj Singh Mann (@yuvnique) September 28, 2024

Οι μουσώνες, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν θανάτους και καταστροφές κάθε χρόνο στη νότια Ασία, αλλά οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στο Νεπάλ εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Στους 33 οι νεκροί από τα χθεσινά χτυπήματα του Ισραήλ – Χαμάς, Χεζμπολάχ και Χούθι ετοιμάζονται για αντίποινα, έντονη ανησυχία στον πλανήτη

Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό χτύπημα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι

Τυφώνας Helene: Τουλάχιστον 52 νεκροί στις ΗΠΑ – Χωρίς ρεύμα 3 εκατ. πολίτες, χιλιαδες σπίτια καταστράφηκαν, βιβλική καταστροφή σε έξι Πολιτείες (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινδία, 101, Νεπάλ,india, 101, nepal