Κακοκαιρία: «Βροχή» τα προβλήματα στα νότια προάστια της Αττικής, χαλαζόπτωση σε Μεσσηνία, Πύλο και Κρήτη – Νέο δελτίο της ΕΜΥ

Προβλήματα, και ζημιές σε καλλιέργειες, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που «σαρώνει» για τρίτη ημέρα πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, η βροχή -που έπληξε κυρίως τα νότια προάστια- έχει μετατρέψει κεντρικούς δρόμους σε ποτάμια καθιστώντας κάποιους από αυτούς απροσπέλαστους, όπως στην περίπτωση της οδού Δαβάκη στην Καλλιθέα που παραμένει κλειστή λόγω συσσώρευσης υδάτων στη συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Σμύρνη).

Με δυσκολία διεξάγεται

η κυκλοφορία και σε Πέτρου Ράλλη, Πειραιώς, Συγγρού, το τούνελ επί της Ποσειδώνος και την Αγίου Γεωργίου πέριξ της Λαχαναγοράς του Ρέντη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δεχθεί σήμερα περιορισμένο αριθμό κλήσεων για την Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μοσχάτο.

Λαβουβάρδος: 20 χιλιοστά βροχές στο Χαροκόπειο

Τον όγκο της βροχής που έπεσε στην Αττική ανέλυσε ο Κώστας Λαγουβάρδος:

Οι βροχές στην Αττική το Σάββατο
Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 16.40 της Σαββάτου στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια, με το μεγαλύτερο ύψος στα 20 χιλιοστά στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο). Οι βροχές συνεχίζονται στη Δυτική Αττική.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ήχησε το 112 σε όλη την Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα

Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) έλαβαν, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι και επισκέπτες της Πελοποννήσου.

«Στην Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων» αναφέρεται.

Καταστράφηκαν καλλιέργειες στους Αμπελόκηπους Πύλου

Η κακοκαιρία που έχει πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, χτύπησε και στην Πύλο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελόκηπους.

Από το χαλάζι προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες ενώ μάλιστα στα ελαιόδεντρα έπεσε ο καρπός. Το μέγεθος από το χαλάζι ήταν τέτοιο που προκλήθηκαν ζημιές ακόμα και σε αυτοκίνητα.

Χαλαζόπτωση και διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας

Ισχυρή χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε και σε περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος.

Τα έντονα φαινόμενα αφορούν κυρίως στα χωριά Ανδριανή, Άγιος Ανδρέας και Νέα Κορώνη, ενώ έχει σημειωθεί και διακοπή ρεύματος σε κάποιες περιοχές.

Ζημιές από χαλάζι και στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, το πέρασμα της κακοκαιρίας στην περιοχή Μονοφάτσι προκάλεσε ζημιές στις ελιές από τη χαλαζόπτωση.

Ακόμη σε Λασίθι, Σοκαρά, Πύργο, Μεσσαρά και άλλα μέρη της Κρήτης η κακοκαιρία «χτύπησε», ενώ σε άλλες τα μαύρα σύννεφα και οι βροντές συνθέτουν τον καιρό.

Το οξύμωρο είναι πως σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, όπως για παράδειγμα τα Χανιά, ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός και ηλιόλουστος, αλλά στα ορεινά έχουν σχηματιστεί σύννεφα, ακούγονται βροντές και η βροχή έχει κάνει την εμφάνισή της.

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024/ 1200 (τοπική ώρα) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Πιο αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Καταφτάνουν οι… καρχαρίες στον Παγασητικό για «τσιμπούσι» με τα νεκρά ψάρια – Συστάσεις στους λουόμενους από επιστήμονες (Video)

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Βρέθηκε νεκρή 65χρονη Γερμανίδα

Έπιασε τόπο η καταγγελία της μητέρας της Μυρτώς: Προεδρικό διάταγμα για διευκόλυνση ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων σε πλοία

Keywords
Τυχαία Θέματα