Καλοκαίρι 2023: Επτά ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα που πρέπει να επισκεφθείτε με τα παιδιά (Photos/Video)

Τα – περισσότερα – παιδιά ξετρελαίνονται με το νερό. Επίσης αγαπούν πολύ τα ζώα. Ο συνδυασμός και των δύο είναι ασυναγώνιστος. Επτά ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα αποτελούν ιδανικές επιλογές για φέτος το καλοκαίρι. Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα περάσουν ευχάριστα αμέτρητες ώρες.

Ας δούμε ποια είναι αυτά, όπως τα προτείνει το mama365.gr

Ενυδρείο Κρήτης – Θαλασσόκοσμος

Το Ενυδρείο Κρήτης

αποτελεί ένα μοναδικό χώρο ανακάλυψης, ευαισθητοποίησης και γνώσης της θαλάσσιας μεσογειακής ζωής.

Ως μέρος του μεγαλύτερου συγκροτήματος θαλάσσιας έρευνας, τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο του ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΥ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) θεμελιώνει τη λειτουργία του και την εξέλιξή του στην επιστημονική γνώση και στις ανακαλύψεις της θαλάσσιας επιστήμης.

Στη λίστα με τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο σύμφωνα με το Tripadvisor, κατέχει την 23η θέση, κάτι που αμέσως το «ανεβάζει» στα μάτια Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Εκεί θα δείτε από πολύ κοντά τους πιο μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν στη θάλασσα και θα περπατήσετε δίπλα σε ολοζώντανους καρχαρίες.

 Στο Aquawolrd στην Χερσόνησο Κρήτης

Το ενυδρείο Aquaworld είναι ένα μουσείο στη Χερσόνησο, Ηρακλείου Κρήτης που αποτελεί έναν ακόμη αγαπημένο πόλο έλξης επισκεπτών.

Το Aquaworld βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Χερσονήσου, 30 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου και 40 χλμ δυτικά του Αγίου Νικολάου.

Στα πλειονότητά τους τα είδη που εκτίθενται προέρχονται είτε από διασώσεις είτε αποτελούν κατοικίδια, που βρήκαν ένα σπίτι σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον.

Η φιλοσοφία του Aquaworld είναι απλή – φέρνοντας κοντά ανθρώπους και ζώα ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε το ενδιαφέρον για τα ίδια τα πλάσματα και για τους φυσικούς τους βιότοπους.

Το Aquaworld είναι ανοικτό καθημερινά από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Ενυδρείο της Ρόδου

Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου έχει ένα διττό ρόλο καθώς αποτελεί μια ερευνητική μονάδα του ΕΛΚΕΘΕ και ένα δημόσιο ενυδρείο – Rhodes Aquarium – για το ευρύ κοινό, συνδυάζοντας την έρευνα, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση.

Δεν πραγματοποιεί μόνο θαλάσσια έρευνα αλλά συμμετέχει και σε προγράμματα προστασίας του πολίτη όπως το πρόγραμμα για το λαγοκέφαλο, ενώ επίσης πραγματοποιεί προγράμματα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Στoν επισκέψιμo χώρo τoυ Ενυδρείoυ, η αρχιτεκτονική τoυ διαδρόμου, φτιαγμένου από πορώδεις πέτρες και διακοσμημένου με φυσικά κoχύλια, που αναπαριστά μια υποθαλάσσια σπηλιά, δεν έχει αλλάξει με τo πέρασμα τoυ χρόνoυ. Όπως και η χαρακτηριστική διακόσμηση τoυ δαπέδου με σχέδια θαλάσσιων oργανισμών φτιαγμένα από άσπρα και μαύρα χαλίκια.

Ενυδρείο Καστοριάς

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενυδρείου γλυκού νερού στα Βαλκάνια και δεν βρίσκεται σε νησί, αλλά στην Καστοριά.

Εκεί θα δείτε και θα παρατηρήσετε από κοντά, τα ψάρια της λίμνης. Είναι σχετικά μικρό, «περπατιέται» εύκολα, γι’ αυτό και είναι ιδανικό για μικρά παιδιά.

Μην παραλείψετε να πάτε σε ώρα ξενάγησης, που, όπως λένε οι «παλιοί» επισκέπτες του, είναι διαφωτιστική!

Ενυδρείο Βυρώνειας

Στις Σέρρες και κοντά στη μαγευτική Λίμνη Κερκίνης, θα βρείτε το ενυδρείο της Βυρώνειας. Εκεί, φιλοξενούνται είδη κυρίως από την ιχθυοπανίδα της Λίμνης αλλά σας περιμένει και μια μικρή έκπληξη, αφού θα δείτε από κοντά έναν κανονικό κροκόδειλο, τον Βύρωνα, που πήρε τ’ όνομά του από την περιοχή.

Θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

Όσοι το έχουν επισκεφθεί λένε ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, αν και δεν είναι σίγουρο το τι θα συναντήσετε εκεί.

Επειδή η ανθρώπινη παρέμβαση είναι φυσικά περιορισμένη στο σημείο αυτό, πολλά θαλάσσια ζώα, όπως η μονάχους μονάχους και δελφίνια, κατοικούν εκεί.

Αν δεν έχετε δικό σας φουσκωτό ή σκάφος, μην αγχώνεστε γιατί πολλά ιδιωτικά πλοία οργανώνουν μονοήμερες μίνι- κρουαζιέρες.

Το κόστος τους, ωστόσο, είναι λίγο τσιμπημένο, αφού μπορεί να αγγίξει τα 30 ευρώ ανά άτομο, αλλά αξίζει.

Θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου

Πρόκειται φυσικά για προστατευόμενη περιοχή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη θαλάσσια έκταση των νησίδων του Κόλπου του Λαγανά και τις παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα- Καρέτα.

Είτε πάτε για μπάνιο σε κάποια από τις παραλίες της προστατευόμενης περιοχής είτε επιλέξετε κάποιο πλοίο (προτιμήστε ένα με γυάλινο πάτο για να βλέπετε τον βυθό),  θα πρέπει να τηρείτε αυστηρά τους «κανόνες».

Αν συναντήσετε χελωνάκια, για παράδειγμα, θα πρέπει να τηρείτε μια απόσταση ασφαλείας 15 μέτρων και να αποχωρείτε από τις παραλίες ωοτοκίας με τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας «Κλέων»: Συναγερμός από το Meteo – Σε ποιες περιοχές αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες (photos)

Φρικιαστική καταγγελία στη Θεσσαλονίκη: Τη βίαζε και τη φωτογράφιζε γυμνή από τα επτά της χρόνια

Άλκης Καμπανός: Κανένα ελαφρυντικό στους «12» η πρόταση της εισαγγελέως – «Δεν μετάνιωσαν, ούτε πόνεσαν» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλοκαίρι 2023, Επτά, PhotosVideo,kalokairi 2023, epta, PhotosVideo