Κράτος αραμπάς: Η απίστευτη ταλαιπωρία ενός ξένου επενδυτή από την εφορία – Τι καταγγέλλει η οικονομική του σύμβουλος

Σε μία τριτοκοσμική κατάσταση – αυτή δηλαδή που ήταν πάντα στη χώρα μας – παραπέμπει η αποκαλυπτική καταγγελία που κάνει μέσω ανάρτησης με video η οικονομική σύμβουλος και λογίστρια Μαριάννα Νίκα για έναν πελάτη της, που θέλει να κάνει μία επένδυση στην Ελλάδα ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο κ. Νίκα περιγράφει έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά και μία αντιμετώπιση από τη Δ’ ΔΟΥ της Αθήνας,

που μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν παραπέμπει. Σύμφωνα με την ίδια, ο πελάτης της έπρεπε να δηλωθεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και τα χαρτιά του κατατέθηκαν στις 20/12/2023. Ως τις 24/6/2024 δεν είχε γίνει τίποτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγέλουσα, παρά το γεγονός ότι είχαν κατατεθεί όλα τα έγγραφα που προβλέπει η εγκύκλιος, ο υπάλληλος της Εφορίας ζήτησε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (!) εξωτερικού, χαρτιά τα οποία επίσης κατατέθηκαν πριν το Πάσχα. Ωστόσο, η εξέταση των εγγράφων παραπέμφθηκε για μετά το Πάσχα…

Το αποκορύφωμα; Όταν πριν από λίγο καιρό ζήτησαν να μάθουν αν έχει προχωρήσει η υπόθεση – για να προχωρήσει η επένδυση – ενημερώθηκαν ότι η Εφορία… μεταφέρεται με την κ. Νίκα να σημειώνει ότι ο πελάτης της νομίζει ότι τον κοροϊδεύουν.

Στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση αφορά σχεδόν όλους Έλληνες και ξένους επενδυτές, αλλά και κάθε πολίτη που θέλει απλώς να εξυπηρετηθεί γρήγορα από τις εφορίες. Παρακάτω το επίμαχο βίντεο…

Αν δεν πας με μαύρη βαλίτσα δουλειά δεν κάνεις.

Θέλει ο άνθρωπος να επενδύσει στην Ελλάδα (επένδυση άνω του 1 εκ.) και η εφορία για 6+ μήνες έχει "άλλες δουλειές".

ΕΛΛΆΔΑ 2.0 pic.twitter.com/yTfUNfx3rJ

Jacob Betoras (@JBetoras) July 9, 2024

Διαβάστε επίσης

Έρευνα σοκ από ΙΕΛΚΑ: Μόνο 1 στους 2 Έλληνες θα κάνει διακοπές φέτος λόγω κόστους σε εισιτήρια και διαμονή

Παραλίες: Πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις μέσα σε 5 μέρες και πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ (photos/video)

Ανακούφιση και στα χρηματιστήρια για την ήττα της Λε Πεν – Ενισχυμένες οι ευρωπαϊκές μετοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κράτος,kratos