Με «σκληρή απάντηση» απειλεί ο Νετανιάχου για τον βομβαρδισμό στο Γκολάν – Χώρες καλούν τους υπηκόους τους να φύγουν από το Λίβανο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέφθηκε σήμερα το Ματζντάλ Σαμς, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί «σκληρή απάντηση» μετά τον βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 12 νέους σε αυτήν την πόλη, στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν.

«Τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά (…) Το κράτος του Ισραήλ δεν θα αφήσει, και δεν μπορεί να αφήσει, να περάσει αυτό. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι σκληρή», είπε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, από την ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ,

η οποία ωστόσο αρνείται ότι είχε κάποια ανάμιξη στο πλήγμα.

Δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στο Ματζντάλ Σαμς διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του Νετανιάχου, πίσω από τις μεταλλικές μπάρες και υπό την επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα, εκατοντάδες κάτοικοι παρακολούθησαν την κηδεία ενός αγοριού, του 12ου θύματος. Τα παιδιά που σκοτώθηκαν το Σάββατο ήταν ηλικίας από 10 έως 16 ετών και έπαιζαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Εν αναμονή της στρατιωτικής απάντησης του Ισραήλ, αρκετές αεροπορικές εταιρείες, αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα ταξίδια τους προς τη χώρα του Λιβάνου. Παράλληλα, πολλές χώρες καλούν τους υπηκόους τους στο Λίβανο να φύγουν από τη χώρα αμέσως ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό Κανάλι 12 του Ισραήλ, σκάφη του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πλέουν προς τη Βηρυτό για να βοηθήσουν στην εκκένωση όσων θέλουν να φύγουν.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις προς τον Λίβανο

Μετά την Lufthansa Airlines κι άλλες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν από σήμερα τις πτήσεις τους προς τη Βηρυτό και γενικότερα τον Λίβανο.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Politico, είναι και η ελληνική Aegean Airlines. Η Lufthansa, η Swiss International Air Lines and η Eurowings ακύρωσαν όλες τις πτήσεις ως τις 5 Αυγούστου στη χώρα.

Η Turkish Airlines, η Aegean Airlines, η Ethiopian Air και η Middle East Airlines επίσης ακύρωσαν τα ταξίδια τους για σήμερα και ανάλογα την κατάσταση που θα επικρατεί στην περιοχή.

Η Air France και η θυγατρική της Transavia France ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ προς τη Βηρυτό εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Air France-KLM.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους με τις πτήσεις από και προς το Λίβανο.

Η επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου 12 παιδιά σκοτώθηκαν, έφερε έντονη αντίδραση από το Ισραήλ, το οποίο μαζί με τις ΗΠΑ ονόμασαν την Χεζμπολάχ ως υπεύθυνη για το χτύπημα. «Θα φροντίσουμε η Χεζμπολάχ να πληρώσει το τίμημα των πράξεών της» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ. Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ανάμειξη.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για επόμενη ηγέτης, σύμφωνα με τη Σεούλ

Γαλλία: Για σαμποτάζ στο δίκτυο οπτικών ινών κάνουν λόγο οι αρχές – Δεν επλήγη το Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγωνές 2024: Το Παρίσι δεν θέλει να πάθει αυτό που έπαθε η Αθήνα το 2004, γράφει το site The National

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Γκολάν – Χώρες, Λίβανο,netaniachou, gkolan – chores, livano