Μυστήριο με την Λολίτα, σύζυγο Σαουδάραβα που διέφυγε στη Μελβούρνη και μετά εξαφανίστηκε

Μυστήριο επικρατεί με τη Λολίτα, η οποία το 2022 κατάφερε να διαφύγει στην Αυστραλία ξεφεύγοντας από τον σύζυγό της τον οποίο είχε αναγκαστεί να παντρευτεί όταν ακόμη ήταν μικρό κορίτσι στη Σαουδική Αραβία.

Η ίδια είχε πει σε δικούς της ανθρώπους ότι είχε ξεφύγει από έναν κύκλο βίας και σεξουαλική δουλείας που την είχε οδηγήσει επανειλημμένα στο νοσοκομείο.

Αλλά λιγότερο από ένα χρόνο μετά την άφιξή της στην Αυστραλία, εξαφανίστηκε, σύμφωνα με το BBC. Τελευταία φορά την είδε ένας φίλος της, που ισχυρίζεται ότι ήταν

μάρτυρας όταν την πήραν από το διαμέρισμά της μια ομάδα Σαουδαράβων ανδρών με ένα μαύρο φορτηγάκι.

Καταγραφές δείχνουν ότι η Λολίτα, η οποία είναι λίγο μετά τα 30 και έχει ένα μόνο όνομα, μεταφέρθηκε σε πτήση από τη Μελβούρνη στην Κουάλα Λουμπούρ τον Μάιο του 2023. Από εκεί, ο δικηγόρος της πιστεύει ότι επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία και κρατείται. Ωστόσο, το ακριβές μέρος και το τι συμβαίνει με τη Λολίτα – ή αν είναι ακόμη ζωντανή – παραμένουν άγνωστα.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο γολγοθάς γυναίκας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία εγκαταλείπει την πατρίδα της, καταλήγει στα πρωτοσέλιδα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Alison Battisson, στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά είναι ότι υπάρχει μάρτυρας.

Πώς εξαφανίστηκε

Η Λολίτα πήγε για πρώτη φορά στη Μελβούρνη τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τα αρχεία πτήσεων.

Παρόλο που ήταν κλειστή στον εαυτό της, σύντομα σύναψε φιλία με έναν Σουδανό πρόσφυγα που είχε ζήσει επίσης στη Σαουδική Αραβία, ως μετανάστης χωρίς έγγραφα.

Ήταν ο Αλί – δεν είναι το πραγματικό του όνομα- που έφερε τη Λολίτα σε επαφή με την κυρία Battisson, καθώς τον είχε βοηθήσει με το δικό του αίτημα ασύλου.

Το «περίεργο» e-mail

Η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούσε συχνά με τη Λολίτα από τότε, περιγράφοντάς την ως μια γυναίκα γλυκομίλητη – με ήπιο λόγο και  ξεκάθαρη αποφασιστικότητα να πάρει πίσω τη ζωή της: «Ήταν αποφασισμένη ότι αυτή ήταν η στιγμή της».

Αλλά η αλληλογραφία τους σταμάτησε ξαφνικά τον Μάιο του περασμένου έτους, αφού η κυρία Battisson έλαβε ένα «περίεργο» μήνυμα κειμένου από τη Λολίτα.

«Ήταν σε πολύ πιο επίσημη γλώσσα από ό,τι είχε χρησιμοποιήσει ποτέ, και έλεγε «Ποια είναι η κατάσταση της βίζας μου», λέει στο BBC.

Το αίτημα της Λολίτα για βίζα προστασίας – για άτομα που κινδυνεύουν να διωχθούν στη χώρα τους – είχε προηγουμένως απορριφθεί, αλλά η κ. Battisson τη βοηθούσε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Λέει ότι αυτό ήταν κάτι που η πελάτης της γνώριζε πολύ καλά, καθώς οι δυο τους το συζητούσαν συχνά.

«Πιστεύω τώρα ότι αυτό το μήνυμα ήταν στην πραγματικότητα από τους ανθρώπους που είχαν πάρει τη Λολίτα», λέει η κυρία Battisson. Νομίζει ότι προσπαθούσαν να βρουν αν η Λολίτα είχε μόνιμη βίζα, η οποία θα της έδινε το δικαίωμα στην αυστραλιανή προξενική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Στο Κατάρ η ταφή του Ισμαήλ Χανίγια, υπό τον φόβο «έκρηξης» στην περιοχή

Το Ισραήλ δεν ανέχεται εκφράσεις πένθους για τον Χανίγια και κουνάει το δάχτυλο στον Ερντογάν

Υπερτουρισμός: Οι πόλεις που «βούλιαξαν» από τουρίστες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα