Ναυάγιο στη Σικελία: «Για 2 δευτερόλεπτα έχασα το μωρό μου στη θάλασσα» περιγράφει 35χρονη που επέζησε

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το μωρό μου στη θάλασσα και μετά την αγκάλιασα αμέσως ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων». Με αυτά τα λόγια συνοψίζει τον εφιάλτη που έζησε η μητέρα από τη Βρετανία που σώθηκε με την κόρη της στη Σικελία. Η γυναίκα διηγήθηκε πώς κατάφερε να επιβιβαστεί σε μια σωσίβια λέμβο με άλλα 10 άτομα καθώς το σούπερ γιοτ ανατράπηκε στην Σικελία.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 22 άνθρωποι, βυθίστηκε λόγω της κακοκαιρίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, καθώς 15 άτομα διασώθηκαν,

ένας ανασύρθηκε νεκρός και 6 παραμένουν αγνοούμενοι.

Η 35χρονη μητέρα και η κόρη της, που φέρεται να είναι από το Λονδίνο, συγκαταλέγονται στους 15 ανθρώπους που διασώθηκαν μετά την ανατροπή του πολυτελούς σκάφους μήκους 56 μέτρων στα ανοικτά των ακτών της περιφέρειας του Παλέρμο στη Σικελία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica εκείνη και το παιδί της σώθηκαν γιατί βρίσκονταν στο κατάστρωμα την ώρα που το σκάφος βυθιζόταν.

«Φώναζα βοήθεια αλλα το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν κραυγές»

Η Charlotte Golunski περιέγραψε χαρακτηριστικά στα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό ότι ένιωσε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. «Κεραυνοί, αστραπές και κύματα έκαναν το ιστιοφόρο να χορεύει προτού πέσουμε στη θάλασσα» δήλωσε σύμφωνα με το ΒΒC σε ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. Κράτησα το μωρό με όλη μου δύναμη. «Τέντωσα τα χέρια μου προς τα πάνω στην προσπάθειά μου να μην πνιγεί». Επικρατούσε παντού σκοτάδι. Δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοικτά. Φώναζα βοήθεια αλλα το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν οι κραυγές των αλλων. ‘Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Από την ώρα που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος μέχρι την ώρα που βούλιαξε το πλοίο μεσολάβησαν λίγα λεπτά» είπε στο ιταλικό ειδησεογραφικό Μέσο Rai.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

#Palermo, naufragio imbarcazione davanti alla costa di Porticello, 15 persone salvate, 7 segnalate come disperse: dall’alba #sommozzatori dei #vigilidelfuoco impegnati nelle ricerche. Relitto individuato a 50 metri di profondità, in arrivo sommozzatori speleo [#19agosto 10:00] pic.twitter.com/IJGP2aRRWB

— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) August 19, 2024

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάσωσης οι δύτες είδαν «πτώματα μέσα από τα φινιστρίνια» του ναυαγίου καθώς ανέσυραν το σώμα ενός άνδρα δίπλα του σε βάθος περίπου 50 μέτρων, δήλωσε ο Salvo Cocina, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας. Η εθνικότητα του άνδρα που πέθανε δεν έχει ακόμη αναφερθεί.

Η μητέρα φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το πλοίο είχε επιβάτες από τη Βρετανία, την Αμερική και τον Καναδά, δήλωσε η ιταλική ακτοφυλακή. Τα ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Βρετανοί και ισχυρίζονται ότι τα άλλα άτομα στο σκάφος ήταν από τη Νέα Ζηλανδία, τη Σρι Λάνκα και την Ιρλανδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των 22 ατόμων που επέβαιναν στο σούπερ γιοτ ήταν και Βρετανογάλλοι πολίτες.

«Το είδα να βουλιάζει με τα μάτια μου»

Την ίδια ώρα, ένας ψαράς περιέγραψε όλα όσα είδε από το τραγικό ναυάγιο. «Το είδα να βουλιάζει με τα μάτια μου», είπε ο Pietro Asciutto, ψαράς από το Porticello που είδε την καταιγίδα.

«Ήμουν στο σπίτι όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. Έκλεισα αμέσως όλα τα παράθυρα. Μετά είδα το σκάφος, είχε μόνο ένα κατάρτι, ήταν πολύ μεγάλο. Το είδα να βυθίζεται ξαφνικά». Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο ανεμοστρόβιλος ήρθε από το Porticello… λίγο μετά κατέβηκα στον κόλπο Santa Nicolicchia για να δω καλύτερα τι συνέβαινε. Το σκάφος επέπλεε ακόμα, μετά ξαφνικά εξαφανίστηκε. Το είδα να βυθίζεται με τα μάτια μου».

Διαβάστε επίσης:

Πύρινη κόλαση στην πόλη Προλετάρσκ της Ρωσίας από ουκρανικά drones –  41 πυροσβέστες τραυματίστηκαν (Video)

Βρετανία: Υψηλόβαθμος διπλωμάτης υπέβαλε την παραίτησή του ως διαμαρτυρία για την πώληση όπλων στο Ισραήλ

Nord Stream: Τις ΗΠΑ «δείχνει» η Μόσχα για το σαμποτάζ του αγωγού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Σικελία, Για 2, 35χρονη,navagio, sikelia, gia 2, 35chroni