Νέα Αριστερά: Αισιοδοξία για υπέρβαση του 3% – Πρέσινγκ μέχρι τελικής πτώσεως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η εκτίμηση ότι περνάει το κατώφλι του 3% είναι κυρίαρχη στους κόλπους της Νέας Αριστεράς και από εκεί και πέρα η μάχη τις μέρες που απομένουν είναι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που σημαίνει εκλογή ενός ευρωβουλευτή τουλάχιστον.

Στην περίπτωση που το κόμμα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, επικρατέστερος θεωρείται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ εκτιμάται ότι θα τα πάνε καλά, κατ’ αρχάς, η Μάρω Δούκα, που είναι αγαπητή στον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και οι Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Φίλης και Γιώργος Σταθάκης.

Στο

επιτελείο της Νέας Αριστεράς βλέπουν ότι η βάση τους αποτελείται από κόσμο που έχει ισχυρή ταύτιση, ιδεολογική και πολιτική, επομένως θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα πως αυτός ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει.

Μάλιστα, στέλεχος επισημαίνει ότι στη Νέα Αριστερά δεν ψηφίζει μόνο κόσμος που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόσφατη διάσπαση του 2023, αλλά έρχονται και ψηφοφόροι που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες φάσεις, π.χ. από το 2015 που αποχώρησε ένα μεγάλο κομμάτι (Αριστερό Ρεύμα και συνιστώσες, ανένταχτοι).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οι διαρροές προς τη Νέα Αριστερά δεν έχουν σταματήσει, αντιθέτως συνεχίζουν να έχουν λαμβάνειν, όπως έδειξε και η προχθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis (9,8% εισροές).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς αναμένεται να συνεχίσουν να πιέζουν πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας τους κριτική ότι η αντιπολίτευση που κάνουν ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έντονη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη ο κατάλογος με τα σημεία κριτικής είναι μακρύς, με κομβικό το ζήτημα της φορολόγησης στη βάση των προτάσεων που παρουσίασε πρόσφατα και με τη μορφή πρότασης νόμου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος σχολιάζοντας τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να θεωρείς ότι 100.000 εισόδημα είναι μεσαία τάξη, σημαίνει ότι έχεις καταπιεί το αφήγημα του Μητσοτάκη για το τι είναι μεσαία τάξη».

Στη συνέντευξή του στο δελτίο του AΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε επ’ αυτού πως χρειάζεται «μια σοβαρή στρατηγική πολιτική αντιπαράθεση με τη Δεξιά. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η απάντηση στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης να είναι ένα φορολογικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποτίθεται από τα αριστερά, το οποίο είναι ακόμα πιο ελαφρυντικό για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες ιδιοκτησίες». Και πρόσθεσε πως «οι κλίμακες οι οποίες προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στα μεγάλα εισοδήματα των 100 και των 200 χιλιάδων ευρώ».

Περαιτέρω στη Νέα Αριστερά θα επιμείνουν στην υπογράμμιση των διαχωριστικών γραμμών με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και με το ΠΑΣΟΚ). Ο Αλέξης Χαρίτσης στη συνέντευξή του επανέλαβε τις αιχμές για Κασσελάκη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπό αυτή την ηγεσία «έχει πάρει διαζύγιο και από την Αριστερά και από τη σοβαρότητα» και πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό από τα δεξιά. «Όσοι θέλουμε να νικήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα το κάνουμε αυτό ούτε με τον ευτελισμό και με το lifestyle του κ. Κασσελάκη ούτε με την αναπαλαίωση του παρελθόντος του κυρίου Ανδρουλάκη», ανέφερε.

Από εκεί και πέρα, στο διάστημα που απομένει ώς την κάλπη η Νέα Αριστερά θα αναδεικνύει τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας ως βασική αιχμή, μαζί με τα πιο ταυτοτικά (κλιματική κρίση, κράτος δικαίου, δικαιώματα κ.λπ.). Όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του κόμματος, δεν έχουν σκοπό να αμφισβητήσουν τους οικονομικούς δείκτες και να παρουσιάζουν ένα αφήγημα ότι είναι όλα μαύρα στην οικονομία. Ωστόσο θα επιμείνουν πως το όποιο αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης δεν διαχέεται προς τα κάτω, δεν το μοιράζονται όλοι, καθώς κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η εκμετάλλευση και η ανασφάλεια, και ενισχύονται οι ανισότητες.

Διαβάστε επίσης

Ευρωεκλογές: Η ΝΔ αναζητά διαρκώς πειστικό αφήγημα

Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές: «Βάλαμε τον σπόρο, τώρα σε χρειαζόμαστε στην κάλπη» (video)

Κεχαγιά: «Στις ευρωεκλογές θα γκρεμιστεί η αλαζονεία του 41% της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστερά, Αισιοδοξία, 3 – Πρέσινγκ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,aristera, aisiodoxia, 3 – presingk, syriza, pasok