Περισσός για ευρωεκλογές: «Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει την αγανάκτηση για την ΕΕ»

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με την οποία θα κορυφωθεί η προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, βρίσκεται ο Περισσός, ενώ καθημερινά συνεχίζονται οι περιοδείες του Δημήτρη Κουτσούμπα σε όλη τη χώρα.

Αν και οι εκλογές έχουν κυρίαρχο το στοιχείο της πολιτικής επικαιρότητας, το ΚΚΕ προβάλλει

έντονα ως κριτήριο ψήφου τη δυσαρέσκεια απέναντι στην Ε.Ε. τόσο για τις αντιλαϊκές πολιτικές της όσο και για τον ενεργό ρόλο της στις πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, τη δυσαρέσκεια έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σύμφωνα με την έρευνα, σε σχέση με τον Μάιο του 2019 (43%) οι αρνητικές γνώμες για το Ευρωκοινοβούλιο έχουν αυξηθεί και φτάνουν το 47%, ενώ οι θετικές γνώμες σημειώνουν ελαφρά υποχώρηση, από το 44% το 2019 στο 42% τον Μάιο του 2024. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών το 40% θεωρεί ότι αυτό θα πρέπει να στέλνει μήνυμα αποδοκιμασίας (αύξηση από το 35% τον Μάιο του 2019), ενώ εκείνοι που πιστεύουν ότι θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στήριξης της Ε.Ε. υποχωρούν στο 56% από το 59% τον Μάιο του 2019.

Μιλώντας στο δελτίο του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου τη Δευτέρα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ερωτηθείς τι θα έλεγε σε έναν αριστερό ψηφοφόρο που έχει να διαλέξει μεταξύ 3 – 4 επιλογών στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, είπε πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει τη δυσαρέσκεια απέναντι στην Ε.Ε.

«Αν θέλει να εκφράσει την αγανάκτησή του, την οργή του, αν θέλει να καταδικάσει αυτήν την Ε.Ε., η οποία μας έχει οδηγήσει, κάτω από τα λόμπι της διαφθοράς, με εκμετάλλευση, με σωρεία αντιλαϊκών – αντεργατικών κατευθύνσεων και αποφάσεων, που μετά έρχονται και γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτος, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με το ΚΚΕ», είπε. Παραπέμποντας και στο ιστορικό παρελθόν σημείωσε πως «πάντα η Αριστερά έβλεπε τον “λάκκο των λεόντων”, όπως τον έλεγε, από τους πολύ παλιούς αριστερούς της ΕΔΑ προδικτατορικά μέχρι και μετά τη δικτατορία».

Έκανε δε επίκληση στην εμπειρία των τελευταίων 50 χρόνων λέγοντας πως βλέπουμε «πού οδηγείται η κατάσταση και ποιος επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του. Γιατί ούτε με χρυσά κουτάλια φάγαμε ούτε λύθηκαν προβλήματα, αλλά αντίθετα οξύνθηκαν τα προβλήματα και μεγάλωσαν οι ανισότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες (…)». Υπογράμμισε πως «όποιος πραγματικά θέλει να δυναμώσει αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κυρίαρχης αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ. Η ψήφος σε οποιοδήποτε από τα άλλα κόμματα, θα είναι χαμένη ψήφος». Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι η αποχή δεν βοηθά να εκφραστεί και να καταγραφεί αυτή η αμφισβήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης για προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν κατευθείαν σε μνημόνια

Η στρατηγική Κασσελάκη για απεύθυνση στο δημοκρατικό κέντρο και οι απευθείας μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία

Πώς αποχή και αναποφάσιστοι «βάζουν μπουρλότο» στο σχέδιο Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περισσός, Μόνο, ΚΚΕ,perissos, mono, kke