Νέα χειραψία ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, υπό το βλέμμα του Μπάιντεν, στη Νέα Υόρκη

Τα χέρια έδωσαν και πάλι οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

Η κάπως… αμήχανη χειραψία μεταξύ των δύο διεκδικητών του Οβάλ Γραφείου καταγράφηκε από τις κάμερες στην τελετή που έγινε στο κέντρο του Μανχάταν για την επέτειο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. 

Η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης στεκόταν ανάμεσα στον γερουσιαστή

της Νέας Υόρκης Τσακ Σούμερ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Δίπλα από τον Τραμπ βρισκόταν ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Στο βίντεο, ο Μπλούμπεργκ φαίνεται να προτρέπει τη Χάρις να δώσει το χέρι της, με τον Τραμπ να είναι δεκτικός στην κίνηση αυτή. Σούμερ, Μπάιντεν και Μπλούμπεργκ φαίνονται στη συνέχεια να παρακολουθούν τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι δίνουν τα χέρια.

VP Kamala Harris and former President Donald Trump shook hands Wednesday morning at the 9/11 ceremony, a day after the second presidential debate.⁠ pic.twitter.com/0LrpNo8Z7B

NBC New York (@NBCNewYork) September 11, 2024

Η πρώτη χειραψία των δύο έγινε στο ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο προεδρικούς υποψηφίους το οποίο διοργάνωσε το ABC News.

Πριν ξεκινήσει η τηλεμαχία, Χάρις και Τραμπ έδωσαν τα χέρια, βάζοντας τέλος σε οκτώ χρόνια προεδρικών ντιμπέιτ χωρίς να υπάρχει χειραψία ανάμεσα στους υποψήφιους. 

Κοινή «εμφάνιση» Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ στην επετειακή εκδήλωση για την 11η Σεπτεμβρίου

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενοι από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκαναν την Τετάρτη μια σπάνια –και εύθραυστη– επίδειξη ενότητας στη Νέα Υόρκη, μετέχοντας από κοινού στην τελετή για τα 23 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτήν την ιστορική εκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπου μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, ο Τζο Μπάιντεν πέταξε λευκή πετσέτα και η Κάμαλα Χάρις πήρε τη σκυτάλη, η αντιπρόεδρος μπορεί τώρα να υπολογίζει και στη στήριξη της δημοφιλέστατης ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ. Αυτή η στήριξη δεν άρεσε καθόλου στον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο που προέβλεψε ότι η τραγουδίστρια «πιθανότατα θα πληρώσει το τίμημα στην αγορά» της μουσικής.

Σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, ο Τραμπ και η Χάρις συναντήθηκαν στο Μανχάταν, για την τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πριν από 23 χρόνια οι τρομοκράτες πίστευαν ότι μπορούν να μας λυγίσουν και να μας γονατίσουν. Έκαναν λάθος και πάντα θα κάνουν λάθος. Ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες, είδαμε φως, αντιμετωπίσαμε τον φόβο, συναθροιστήκαμε». Ο Μπάιντεν εξήρε επίσης τις αξίες των ΗΠΑ, την «ελευθερία, τη δημοκρατία και την ενότητα».

Όπως είθισται, στην τελετή διαβάστηκαν τα ονόματα των 2.977 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη, τα οποία είχαν καταληφθεί από μέλη της Αλ Κάιντα, έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και σε έναν αγρό στην Πενσιλβάνια.

Διαβάστε επίσης:

New York Times: Ταχύτατη προέλαση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία – «Κλειδί» το Ποκρόβσκ για την κατάληψη του Ντονμπάς

«Πόλεμος» με τη δήμαρχο του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Κύκλους – Η οικογένεια Άιφελ ζητά την αποκαθήλωσή τους από το εμβληματικό αξιοθέατο

Πούτιν: Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου – «Φρένο» στις εξαγωγές και από την Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ, Μπάιντεν, Υόρκη,kamala charis, ntonalnt trab, bainten, yorki