Νεφελούδης: Δε συζητούμε μείωση κύριων συντάξεων- Διαπραγματευόμαστε για τις επικουρικές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δε θα μειωθεί καμία κυρία σύνταξη. Όλα τα υπόλοιπα διασυνδέονται με τις επικουρικές και εκεί γίνεται η μεγάλη κουβέντα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο Ανδρέας Νεφελούδης ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη μείωση στις συντάξεις επανέλαβε ότι «αυτό το θέμα δεν το συζητάμε. Εν πάσει περιπτώσει όπως είπε ο πρωθυπουργός αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να βάζει τις βασικές επιλογές τότε τι κυβέρνηση είναι».

Πρόσθεσε βέβαια ο γενικός

γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, πως δεν βρίσκεται στο μυαλό των δανειστών, αλλά το θέμα της μείωσης των κύριων συντάξεων «δεν έχει τεθεί ποτέ. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε έχουν μπει τέσσερα θέματα στο τραπέζι της συζήτησης. Στα τέσσερα θέματα αυτά δεν υπεισέρχεται καθόλου η υπόθεση των κύριων συντάξεων».

Ερωτηθείς αν ισχύει ότι απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ο κ. Νεφελούδης τονίζει ότι «το ερώτημα είναι αν αυτοί οι κύριοι απορρίπτουν μια επιλογή, η οποία είναι επιλογή, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων… δεν καταλαβαίνω τι λόγο έχουν οι δανειστές να επιμένουν, όπως πραγματικά επιμένουν, στην μη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών» είπε.

Σε ότι αφορά στις επικουρικές συντάξεις ο κ. Νεφελούδης επεσήμανε ότι μπορεί να γίνονται εκτιμήσεις «αλλά είμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης, όλα είναι ανοιχτά».

Καταλήγοντας ο κ.Νεφελούδης είπε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το πολιτικό διακύβευμα που είναι «η μη μείωση καμία κυρίας σύνταξης και το ότι αγωνιζόμαστε να μην μειωθούν ούτε οι επικουρικές, καθόλου! Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε μια σειρά από σενάρια εναλλακτικά σε σχέση με το πως αντικαθιστούμε το κενό που δημιουργείται το χρηματοοικονομικό αν δεν υπεισέρθει στην συζήτηση μας η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών» είπε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Νεφελούδηςκύριες συντάξειςεπικουρικές συντάξειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα