Ο Σπίρτζης και η ιδιοτελής επίκληση του… Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να παρέμβει στη νέα εσωκομματική σύγκρουση. Ο Στέφανος Κασσελάκης αδίκως περιμένει να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός – όσο κι αν τον (προ)καλεί να πάρει θέση.

Αλλά και η (όποια) πλευρά πιστεύει ότι θα εμπλακεί με τον οποιονδήποτε τρόπο, ή απλώς παρουσιάζει την επιθυμία της ως γεγονός ή εκμεταλλεύεται την σιωπή του Τσίπρα

για ιδιοτελή, προσωπικά παιχνίδια.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορίας των προσωπικών σκοπιμοτήτων κινείται, όπως φαίνεται και μαρτυρούν τα όσα γίνονται στο παρασκήνιο, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο οποίος κάνει παιχνίδι μέσα σε μία τεχνητή αχλή (ενίοτε και ωμή επίκληση) περί στήριξης της κινήσεών του από τον πρώην πρόεδρο και ιστορικό ηγέτη του χώρου. Ελπίζοντας και επιδιώκοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα συγκεντρώσει δυνάμεις στον εσωκομματικό πόλεμο.

Όπως ακριβώς έκανε και στο συνέδριο του 2022, όταν προσπαθούσε με την Κίνηση Μελών να διαμορφώσει συσχετισμούς. Για να έρθει στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και να πάρει αποστάσεις, αποφεύγοντας να γίνει μέρος μίας σύγκρουσης μηχανισμών και παραγόντων τότε.
Στην πραγματικότητα ούτε τώρα ο πρώην πρωθυπουργός έχει κάποια σχέση με τα σχέδια και τις επιδιώξεις του Σπίρτζη. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα σχέδια του Σπίρτζη, ούτε για την πολιτική τύχη του Σπίρτζη. Ούτε και των άλλων, αλλά οι άλλοι τουλάχιστον δεν τον εμπλέκουν, όπως κάνει ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους Τζούνη και Τσαπατάκη για τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

«Ευσεβείς πόθοι» τα περί επίπληξης και όχι διαγραφής Σπίρτζη

Ο Φαραντούρης εκπρόσωπος του Spinelli Group στο Βεντοτένε της Ιταλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα