Ολυμπιακοί Αγώνες: Η συγκίνηση με τον εθνικό ύμνο, η ελπίδα με Τζένκο και δύο «αχ» για πόλο και Στεφανίδη – Οι σημερινές συμμετοχές

Γλυκόπικρη ήταν η αίσθηση που άφησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα μας η Τετάρτη, τρεις μέρες πριν τη λήξη της διοργάνωσης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο μήκος χάρισε μερικές ακόμα στιγμές συγκίνησης από το Παρίσι, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης έγινε η απονομή με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας να ακούγεται στο στάδιο των αγώνων και την γαλανόλευκη να υψώνεται στον

γαλλικό ουρανό.

Ο ίδιος ο χρυσός ολυμπιονίκης δεν έκρυψε τα συναισθήματά του, δηλώνοντας ότι ένιωσε περήφανος.

Αλλά η μέρα είχε μόνο ένα καλό νέο στο αγωνιστικό κομμάτι και δύο απογοητεύσεις, που πάντως δεν μειώνουν την προσπάθεια που έγινε.

Η ακοντίστρια Ελίνα Τζένκο φάνηκε έτοιμη να διεκδικήσει ένα μετάλλιο – το τελευταίο για τη χώρα μας στον στίβο – καθώς προκρίθηκε στον τελικό με άνεση και με την πέμπτη καλύτερη επίδοση μεταξύ 12 αθλητριών (βολή στα 63,22μ.).

Η ίδια δήλωσε έτοιμη και αισιόδοξη ότι θα ανέβει στο βάθρο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον ελληνικό στίβο την τελευταία 20ετία και χρυσή ολυμπιονίκης το 2016, δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά. Με επίδοση 4.70 σε εξόχως ανταγωνιστικό φέτος άθλημα του επί κοντώ κατέκτησε μεν την 9ης θέση, αλλά δεν τα κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω σε έναν τελικό που είχε συναρπαστική εξέλιξη.

Embed code

Το μεγάλο «αχ» ακούστηκε όμως στην πισίνα, όπου η εθνική πόλο έδωσε απίστευτη μάχη για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σερβίας, ώστε να περάσει στην τετράδα και να διεκδικήσει μετάλλιο, αλλά ηττήθηκε από ένα απροσδόκητο σουτ στην εκπνοή του αγώνα.

Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου που είχαν κάνει ως τώρα εξαιρετική πορεία με 3 νίκες και μόλις μία ήττα, πήγαν τον αγώνα στήθος με στήθος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ελπίζοντας σε μία λυτρωτική παράταση της ανατροπής.

Αλλά η επίθεση απελπισίας που έκαναν οι Σέρβοι σε οριακό χρόνο, στέρησε τη ταλαντούχα ελληνική ομάδα από μία μεγάλη διάκριση.

Οι ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη

Τρεις μέρες πριν πέσει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, οι ελληνικές συμμετοχές είναι οι εξής:

· Στις 12:56 ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ρίχνεται στη μάχη της ελευθέρας πάλης αντιμετωπίζοντας για τους «16» των 86μ. τον Ίθαν Άντριαν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο.

·         Στις 19:00 η Εθνική Πόλο Γυναικών, μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από την Αυστραλία, δίνει τον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά εκτός ρεπεσάζ η Πρεβολαράκη στην πάλη

Ολυμπιακοί Αγώνες: H κολυμβήτρια από την Παραγουάη σπάει τη σιωπή της – «Δεν με έδιωξαν, ούτε με απέβαλαν»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός μεταλλίων η Κατερίνα Στεφανίδη – Κατέκτησε την ένατη θέση στον τελικό του επί κοντώ με 4.70μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα