ΠΑΣΟΚ: Νέες κόντρες για τις κάλπες – Με διαφωνίες και αιχμές πριν την τελική ευθεία

Δεν δείχνουν να ηρεμούν τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ καθώς ένα βήμα πριν τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου και αφού συμφώνησαν για τη δομή του debate μία νέα κόντρα «φούντωσε» πάλι και αφορά τα διαδικαστικά.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι θέτουν θέματα για την τοποθέτηση των καλπών ζητώντας ολοένα και περισσότερες.

«Κόντρα» για τις κάλπες

Η Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της στην Αρμόδια Επιτροπή ζητά αλλαγές στον αριθμό των εκλογικών τμημάτων που θα

στηθούν για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στην 3η της επιστολή αφήνει αιχμές πως «το σύνολο των προτάσεων των νομαρχιακών επιτροπών δεν προτείνει και δεν προκρίνει την επαύξηση των εκλογικών τμημάτων, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών και η διεύρυνση της εκλογικής βάσης και της επιρροής του κινήματος μας», ενώ αναφέρει ότι «αποδεδειγμένα, στοχεύει να παρακωλύσει και εμποδίσει την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, ιδίως σε περιοχές, που κατά την κρίση τους, ο υποψήφιος της αρεσκείας τους δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός, ώστε το κίνημα να παραμείνει ένα κλειστό και ευκόλως ελεγχόμενο κόμμα».

Για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ένστασής της η πρώην Υπουργός λέει πως στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου σε σύνολο 14 δήμων προτάθηκε μείωση καλπών – εκλογικών τμημάτων σε 8 εξ αυτών και να παραμείνει ο ίδιος αριθμός στους υπόλοιπους πλην ενός. Το ίδιο πρόβλημα με τις κάλπες έχουν και άλλοι υποψήφιοι.

Συνεχίζονται οι βολές ανάμεσα στους υποψήφιους

Όλα αυτά την ώρα που οι «βολές» ανάμεσα στους υποψήφιους συνεχίζονται με τους Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα να επικρίνουν τα «μικρά και σταθερά βήματα» που έκανε το ΠΑΣΟΚ για να φτάσει στο 13%. Και οι δυο τους ζητούν μία κυβερνητική προοπτική για το κόμμα ξεκινώντας βέβαια από διαφορετική αφετηρία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι τα αυξημένα ποσοστά των δημοσκοπήσεων είναι αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου θεωρεί ότι αυτό επετεύχθη καθώς στο Κίνημα άνοιξαν οι διαδικασίες για την αλλαγή προέδρου. Επικριτικός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζεται και ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας για ένα «μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

«Ντέρμπι» Δούκα – Ανδρουλάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση

Οσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας. Στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων (MRB/OPEN), τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής: Νίκος Ανδρουλάκης 26,7%, Χάρης Δούκας 23,0%, Αννα Διαμαντοπούλου: 18,1%, Παύλος Γερουλάνος 13,4%, Μιχάλης Κατρίνης 4,5%, Νάντια Γιαννακοπούλου 4,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 10,1%.

Στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων, τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 26,7%Χάρης Δούκας: 23,0%Άννα Διαμαντοπούλου: 18,1%Παύλος Γερουλάνος: 13,4%Μιχάλης Κατρίνης: 4,5%Νάντια Γιαννακοπούλου: 4,1%Αδιευκρίνιστη ψήφος 10,1%

Στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν σίγουρα ή μάλλον στη διαδικασία, τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 26,8%Χάρης Δούκας: 24,2%Άννα Διαμαντοπούλου: 18,2%Παύλος Γερουλάνος: 16,4%Μιχάλης Κατρίνης: 4,6%Νάντια Γιαννακοπούλου: 4,1%Αδιευκρίνιστη ψήφος: 5,7%

Στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν σίγουρα στη διαδικασία, τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 28%Χάρης Δούκας: 26,3%Άννα Διαμαντοπούλου: 16,3%Παύλος Γερουλάνος: 15,7%Μιχάλης Κατρίνης: 5,7%Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,1%Αδιευκρίνιστη ψήφος: 5,9%

Στο σενάριο πρόκρισης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 44,6% έναντι 44,1% που συγκεντρώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στο σενάριο πρόκρισης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παύλου Γερουάνου στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 54,5% έναντι 37% που συγκεντρώνει ο κ. Γερουλάνος.

Στο σενάριο πρόκρισης του Νίκου Ανδρουλάκη και της Άννας Διαμαντουπούλου στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 59,1% έναντι 28,6% που συγκεντρώνει η κ. Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Με ίδια κριτήρια και χρονοδιάγραμμα προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ – Χωρίς νέες προϋποθέσεις για να είναι κάποιος υποψήφιος

Μητσοτάκης για επιτελικό κράτος: Να αποκτήσουμε περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη λογοδοσία και περισσότερη αποτελεσματικότητα

Άγρια κόντρα Τζάκρη-Ραγκούση για το bullying: «Μοίρα κακή» η συμπόρευση μαζί του – «Απέτρεψα να διασπαθίσει δημόσιο χρήμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα