Πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία: Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ενημέρωση

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία μετρούν τις πληγές τους. Τα στοιχεία που υπάρχουν σε αριθμούς μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής το οποίο είναι τεράστιο. Πού μπορούν να καλούν οι πληγέντες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται στις τηλεφωνικές γραμμές 2410231938 και 2410231929, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Θεσσαλία: Οι αριθμοί μαρτυρούν την καταστροφή

Τεράστιες είναι οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία από τις καταστροφές

που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία. Τα δύσκολα τώρα αναδύονται, καθώς η στάθμη από τις πλημμυρισμένες περιοχές κατεβαίνει. Μόνο στη Θεσσαλία παράγεται το 71% του χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα, γίνεται το 50% της παραγωγής τυριών, το 18,5% του γάλακτος, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες.

Η Λάρισα είναι ο σιτοβολώνας της χώρας, καθώς παράγει το 24% του σκληρού σιταριού και το 22,5% του κριθαριού. Ακόμη στη Λάρισα έχουμε τη μισή ελληνική παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας. Με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να ξεκινά τον Νοέμβριο, είναι άγνωστο πόσες εκτάσεις τελικά θα είναι καλλιεργήσιμες.

Επίσης, στη Θεσσαλία είναι:

Η μισή ελληνική παραγωγή τυριών (47% των μαλακών τυριών, 23% των σκληρών τυριών, 57% του νωπού βουτύρου, 38% της μυζήθρας και 38% της κρέμας) -το μεγαλύτερο μέρος τους στο νομό Τρικάλων.

Παράγεται το 18,5% του γάλακτος (20,4% του πρόβιου, 25,4% του βουβαλίσιου, 15,2% του αγελαδινού).

Ακόμη, στη Θεσσαλία βρίσκονται πάνω από τις μισές αχλαδιές (54%) και αμυγδαλιές (51,5%) της χώρας, το 36% των καστανιών, το 31% των μηλιών και το 22,2% των καρυδιών.

Στο βαμβάκι αφιερώνονται περίπου 1.600.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο, δίνοντας σχεδόν το 40% της εγχώριας παραγωγής.

Τι παράγει ο νομός Λαρίσης

Στον νομό Λαρίσης έχουμε τη μισή ελληνική παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας και σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής φιστικιών. Κυρίως, όμως, η Λάρισα είναι ο σιτοβολώνας της χώρας, παράγει το 24% του σκληρού σιταριού και το 22,5% του κριθαριού.

Φέτος, η συγκομιδή στα σιτηρά έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο από τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καταστραφεί μεγάλες ποσότητες μέσα στις αποθήκες.

Η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινά Νοέμβριο και είναι άγνωστο πόσες εκτάσεις θα είναι καλλιεργήσιμες.

Η Λάρισα παράγει επίσης το 10,6% του καλαμποκιού (που στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν ακόμα στα χωράφια), τα δύο τρίτα της φάβας, το ένα τρίτο ρεβιθιών και φακής και το ένα πέμπτο των πεπονιών.

Διαβάστε επίσης:

Κομμένη στα δύο παραμένει η χώρα: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης για μήνες, λέει ο Ταχιάος – «Λίμνη» η εθνική, «βόμβες» Λέκκα

ΚΤΕΛ Πιερίας: Πιο ακριβό κατά 10 ευρώ το εισητήριο από την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Daniel: Πώς έφτασε στην κορύφωσή της η θεομηνία – Δορυφορική χαρτογράφηση από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλημμυροπαθείς, Θεσσαλία,plimmyropatheis, thessalia