Πώς να μην σας… μαρτυρά το σημάδι στο λαιμό

Η πιπιλιά, αυτό το… μαρτυριάρικο σημάδι αγάπης, είναι ένας τραυματισμός του δέρματος που προκαλείται από τοπική αναρρόφηση στο δέρμα, συνήθως στον λαιμό.

Εμφανίζεται όταν κάποιος πιπιλίζει ή δαγκώνει το δέρμα, προκαλώντας σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων και με αποτέλεσμα ένα κόκκινο ή μοβ σημάδι.

Αν και μια πιπιλιά είναι γενικά ακίνδυνη και θα υποχωρήσει από μόνη τους με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να είναι… άβολη για μερικούς.

Τι να κάνετε:Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα: Η χρήση μιας κρύας κομπρέσας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Μπορείτε να φτιάξετε
μια κρύα κομπρέσα τυλίγοντας μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα ή χρησιμοποιώντας μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά. Εφαρμόστε την κομπρέσα στην πιπιλιά για 10-20 λεπτά τη φορά, πολλές φορές την ημέρα.Χρησιμοποιήστε κρέμα με arnica: Είναι μια φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής. Εφαρμόστε την κρέμα πολλές φορές την ημέρα και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα.Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα: Μετά από 1-2 μέρες χρήσης μιας κρύας κομπρέσας, μπορείτε να μεταβείτε σε μια ζεστή, για να προωθήσετε τη ροή του αίματος και να βοηθήσετε την πιπιλιά να επουλωθεί πιο γρήγορα. Μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή κομπρέσα βυθίζοντας ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό και να την βάλετε στο σημείο για 10-20 λεπτά τη φορά, πολλές φορές την ημέρα.Κάντε μασάζ στο σημείο: Το μασάζ στην περιοχή γύρω από την πιπιλιά μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ροής του αίματος και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Τρίψτε απαλά το σημείο με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να κάνετε μασάζ στην περιοχή.Κάλυψέ το! Εάν νιώθεις άβολα, απλά κάλυψε το σημάδι με ρούχα (π.χ. ζιβάγκο, φουλάρι, κασκόλ) ή μακιγιάζ (π.χ. concealer ή foundation).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν και αυτές οι μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σημαδιού, μπορεί να μην το εξαλείψουν εντελώς. Επιπλέον, μερικοί μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως πόνο ή κνησμό, οπότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγή: iatropedia

Keywords
Τυχαία Θέματα