Ρένια Λουιζίδου: «Έχω απορρίψει ρόλους εξαιτίας της στερεοτυπικής αντιμετώπισης των μεγαλύτερων γυναικών»

Στο «Σόι σου» και στον ρόλο της «Χαρούλας Χαμπέα» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ρένια Λουιζίδου σε συνέντευξη στο Antivirus.

«Κοντέψαμε να ταυτιστούμε με τους ρόλους. Και ήταν ο πρώτος ρόλος, που με πήγε στην επόμενη ηλικία», είπε η ηθοποιός.

«Μέχρι τότε ήμουν το “κορίτσι που ήθελε το αγόρι”. Ήμουν αυτό το κλισέ στην τηλεοπτική μυθοπλασία. Εκεί έκανα το βήμα και δεν ήμουν το κορίτσι που ήθελε το αγόρι. Και ενώ η πληροφόρηση που είχα από το περιβάλλον ήταν ότι μιλάμε για μια στιγμή που σε πληγώνει, δεν με πλήγωσε καθόλου. Να σκεφτείς όταν με πήραν τηλέφωνο για

να μου προτείνουν τον ρόλο, δεν ήξεραν πώς να μου το φέρουν. Γιατί είχε να κάνει με μια γιαγιά. Βέβαια, ήταν μια λαϊκή γυναίκα που είχε παντρευτεί από τα 17», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Δηλαδή τα νούμερα έβγαιναν μια χαρά με μένα, αλλά δίσταζαν να μου το πουν για να μην προσβληθώ. Καλά, εμένα δεν με προσβάλλουν τέτοια πράγματα, το σκέφτηκα και είπα ναι. Είχε τόσο πλάκα όλο αυτό. Αντέγραψα τη μάνα μου και την γιαγιά μου 100% και το καταευχαριστήθηκα κάνοντας τη Χαρούλα και επιβεβαίωσα ότι, ενώ στο θέατρο υπάρχουν πολλοί ωραίοι ρόλοι, οι ωραιότεροι ρόλοι, για τις μεγαλύτερες γυναίκες (παρότι κι αυτό ανδροκρατούμενο είναι από ρεπερτόριο), στην τηλεόραση και στο σινεμά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Δεν μιλάμε απλά για στερεοτυπική αντιμετώπιση, αλλά για κάτι θηριώδες», είπε η ηθοποιός.

Μεταξύ άλλων, η Ρένια Λουιζίδου εξήγησε πως έχει απορρίψει πολλούς ρόλους εξαιτίας της στερεοτυπικής αυτής αντιμετώπισης των μεγαλύτερων γυναικών.

«Σχεδόν όλες οι γυναίκες μετά τα 45 στην τηλεοπτική μυθοπλασία είναι “κακούργες” και “δολοπλόκες” που χειραγωγούν. Είναι εμμονικό και ενοχλητικό αυτό το πράγμα», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Μάινας για το επάγγελμα του ηθοποιού: «Αν κάνεις το λάθος και πεις ότι έφτασες κάπου είσαι τελειωμένος» (Video)

Μπουρδούμης για το Brokeback Mountain: «Μου φαίνεται φασιστικό να απαιτούν να κατέβει μια παράσταση»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Οι ύβρεις δεν είναι σάτιρα» – «Είχα πρόσταση από το ΠΑΣΟΚ να μπω στην πολιτική» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρένια Λουιζίδου, Έχω,renia louizidou, echo