Σάκης Αρναούτογλου: Παρεμβάσεις για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο σε τέσσερις παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανέδειξε έτσι ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές και έστρεψε την προσοχή στην ανάγκη άμεσης δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις παρεμβάσεις του, ο Αρναούτογλου μίλησε για το μέλλον της γεωργίας στην Ευρώπη, τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω των

ακραίων καιρικών φαινομένων. Εξήγησε ότι οι έντονες πλημμύρες και οι ξηρασίες έχουν φέρει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους “στο χείλος του γκρεμού” και κάλεσε την ΕΕ να επενδύσει σε ανθεκτικές υποδομές και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης καθώς και τη στήριξη τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ζητώντας τη βελτίωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Ήταν ένας από τους ευρωβουλευτές που υπήρχε η υπογραφή του στο κοινό ψήφισμα για την ενίσχυση της ετοιμότητας της ΕΕ απέναντι σε τέτοιες κρίσεις.

Επιπλέον, σχολίασε την έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συντονισμένη και άμεση αντίδραση από τα κράτη-μέλη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ορκωτός λογιστής, μέλος της ΚΕ, διασύρει την πρόταση Σπίρτζη για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Πέτρος Παππάς: Μια μικρή ομάδα ανθρώπων στην Κουμουνδούρου δεν νοιάζεται που η Αξιωματική αντιπολίτευση μένει χωρίς αρχηγό (Video)

Κυριάκος Μητσοτάκης: lockers για τα κινητά στα σχολεία και έμφαση στον ”πολιτισμό της καθημερινότητας” – Τι αναφέρει στο κυριακάτικο μήνυμα

Keywords
Τυχαία Θέματα